Црвена звезда и Специјална Олимпијада – тим који побеђује се не мења

66

КК Црвена звезда мтс и Специјална Олимпијада Србије настављају и ове сезоне своју изузетно успешну (и сада већ дуготрајну) сарадњу, која без прекида траје од сезоне 2014/2015 и у сезони 2022/2023!

То значи да се „пионирски подухват“ и нешто што је било потпуно иновативно пре 9 година, ближи деценијској сарадњи!

Нова сезона „отворена“ је заједничким снагама на Малом Калемегдану са нашим првотимцима Немањом Недовићем, Стефаном Лазаревићем и Луком Митровићем, а учесници Специјалне Олимпијаде помогли су у прављењу поклон пакетића за све купце сезонских карата, али и својим присуством заиста улепшали ову акцију у нашој кући, заједно за нашим првотимцима, играчима млађих селекција и бројним новинарима…

Идеја КК Црвена звезда била је, а и данас 9 година касније је иста, сада и са већом жељом – да подигне свест о друштвеној одговорности и у заједницу интегришу они који су, потпуно неправедно и неоправдано врло често на маргини друштва. Уз то, да се и повећа њихова улога у нашем друштву!

Наставком сарадње наша мисија се наставља на велико задовољство КК Црвена звезда, тиме и могућност да и даље кроз разне акције утичемо на наше друштво по овом врло важном питању!

КК Црвена звезда мтс је већ годинама предводник друштвено-одговорног понашања и деловања у друштву, а наша мисија осим терена ће се наставити – са истим циљем да подигнемо свест о људима који својим истинским квалитетима заслужују много бољи статус од оног који добијају.

КК Црвена звезда мтс је у сарадњи са нашим вишегодишњим партнером Специјалном Олимпијадом Србије претходних година кроз бројне акције и манифестације, уз учешће бројних играча и чланова клуба, тренера и чланова млађих селекција и ККЖ Црвена звезда, али и кроз заједничке тренинге, утакмице и радионице, користила је, и користиће и убудуће снагу свог бренда, клуба и кошарке како би начинили још један битан корак ка интеграцији у заједницу чланова Спрецијалне Олимпијаде Србије.

Наш клуб велику помоћ и разумевање има и од стране нашег вишегодишњег партнера Евролиге који се по овом питању апсолутно залаже за исте вредности.

КК Црвена звезда мтс је током година учествовао у великом броју „ONE Team“ акција Евролиге и пројеката које је иницираонаш клуб: „IDEA Play 4 Glory“, „IDEA Finish Line“, „Learning2Play“, „Real Champions“ – кошаркашка лига у колицима, „Play, run and have fun“…и много других, као и посебна акција коју смо реализовали сви заједно (КК ЦЗ, СО, ЕЛ) “Тогетхер wе станд, тогехтхер wе цан” која је уз помоћ свих првотимаца нашег клуба реализована у децембру 2020. године у јеку највеће пандемије вируса Kовид 19, као и “Together Everyone Achieve More” пројекат који је реализован у прошлој сезони.

Годинама са великим успехом организујемо и утакмице Евролиге “ONE Team” које су биле посвећена управо подизању свести и бољем положају особа са посебним потребама, а најмање једна утакмица Евролиге у Београду била је посвећена овој теми:

Наша сарадња која се ближи деценији трајања донела је до сада бројне резултате,и показала да заједно можемо много. Велика захвалност кошаркашком клубу Црвена звезда на досадашњој сарадњи, и наставку нашег заједничког рада и наредне године. Драго нам је што је клуб који је предводник по овом питању у нашој средини и ове године одлучио да Специјална Олимпијада Србије буде део њиховог пројекта. Ово је већ девета година заредом да смо пријатељи, партнери и сарадници са Црвеном звездом и надамо се да ћемо и следећем периоду наставити да померамо границе у нашим настојањима да покажемо нашем друштву колико је важна наша сарадња и колико је важно да у овим пријектима учествују спортски клубови који имају одличан имиџ и велики утицај на наше друштво. Од огромне је важности да кошаркаши Црвене звезде и један овако велики клуб имају такав однос према Специјалној Олимпијади Србије и њиховим спортистима – рекао је Александар Станојевић, директор Специјалне Олимпијаде Србије.

Немања Васиљевић директор КК Црвена звезда мтс:

– Небројено пута смо истакли да рад и сарадња са Специјалном Олимпијадом за нас представља велико задовољство, као и сама чињеница да можемо да утичемо на наше друштво и на овај начин, јер КК Црвена звезда није само кошарка. На првом месту у бољем разумевању и прихватању особа са посебним потребама, које су саставни део нашег друштва. Резултати које смо постигли за ових 9 година су велики и очигледни. И наставићемо… Сарадња са Специјалном Олимпијадом Србије донела је много тога доброг и деци, Црвеној звезди и на првом месту друштву и средини у којој живимо и радимо. Око оваквих акција и ствари када је КК Црвена звезда у питању нема много дилема – ту смо увек да помогнемо.

Нови уговор и наставак сарадње значе и наставак наших напора и рада заједно са Специјалном Олимпијадом на обострано задовољство!

Претходни текстИза југа Маракане – Звездини бисери предводници репрезентација
Следећи текстПриче о Звездиним трофејима – Последњи Куп Србије и Црне Горе