Црвена звезда Грундфос – Динамо Панчево 35:33 (17:18)

358

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су у последњој утакмици 1.кола АРКУС лиге за сезону 2022/23 Динамо из Панчева у „Шумицама“ – 35:33 (17:18).

После пет година и тријумфа у у Каћу над Југовићем, на премијери сезоне 2017/18, Црвена звезда је успела да слави у првом колу новог првенства. Реми против Кикинде, затим порази у Нишу, Новом Пазару и Шапцу до победе над Панчевцима. После пет и по година и девет узастопних међусобних утакмица, Црвена звезда је савладала Динамо из Панчева. Бољи начин за почетак сезоне Ратко Ђурковић тешко да је могао да пожели.

И заслужио је то и стратег црвено-белих и његова екипа. Тријумф против Динама је апсолутно заслужен на терену. Црвена звезда је била тим који је контролисао дешавања, имао игру и резултат и питао се за крајњи исход. И када је имао +6 и када је дозволио противнику три гола за 10 секунди у самом финишу.

Имао је све новајлије на располагању Ђурковић, осим Милоша Бујишића, који се опоравља од повреде, као и Иван Хорват и Виктор Матичић. Као што је и најавио Звездин тренер, уколико екипа буде здрава, самим тим и спремна, нема дилеме око победника.

Тако се и ушло у меч против фаворизованог противника. Динамо је иза себе имао две европске утакмице, ореол фаворита и неугодну традицију, Звезда притисак победе, као и увек, и притисак да коначно савлада противника. Добра психичка припрема је уродила плодом јер се није одавао утисак да је Звезда у грчу, напротив.

Од самог старта је Звезда имала предност и контролу. Чабрило је постигао први гол на мечу, а затим су Ненадић и Ђуровић плели мрежу, а Колунџић погађао и већ после 10.минута црвено-бели су имали +4, (7:3). Удео у грађењу предности имао је и голман Јелић, који је пренео форму из припрема на званичне мечеве. Максималних +6 Звезда је први пут имала у 15.минуту феноменалним голом Симића, „кокица“ коју није успео да спречи ни прекаљени Обрад Ивезић. Контрола резултата, добра одбрана, деловало је да ће изабраници Ратка Ђурковића већ у првом полувреме потући противника, али је уследио пад у игри, Динамо је то искористио и серијом 5:0 за пет минута дошао до вођства – 16:17. Симић је изједначио, а коначних 17:18 за полувреме поставио Челица.

Није пад у игри утицао на Звезду у другом полувремену, који нису дали да добрих 25 минута игре падне у воду. Погодио је Данило Радовић за 18:20, а Звезда одговорила серијом 4:0 за 22:20. На гол је стао Никола Перић у другом полувремену и дебитовао за Црвену звезду, испоставиће се да ће и Перић и црвено-бели памтити његов деби, а да је Ђурковић овим потезом матирао противника. Видели смо у наредним минутима игру гол за гол, а Звездиних фуриозних пет минута је донело серију 5:0 за 29:23 у 44.минуту. Одличну одбрану су заиграли изабраници Ратка Ђурковића и головима из контранапада у потпуности имали све конце утакмице у својим рукама. Није се предавао Динамо, успевали су мало по мало да се врате у меч и дођу до два гола заостатка у 52.минуту. Тада на сцену ступа Никола Перић. Да крв није вода и да ивер не пада далеко од кладе, син прослављеног репрезентативца, легенде Црвене звезде и репрезентације, Дејана Перића показао је у финишу сусрета.

Црвена звезда је контролисала разлику од два до три гола, а Перић је то омогућио са две одбране и одбрањеним седмерцом Перовићу у 55.минуту. Ђуровић, Вучићевић и Панић су Звезду одвели на четири гола предности у 59.минуту (35:31), деловало је недостижних, а Перић је забележио још две одбране и још један седмерац, овог пута Костадиновићу, и разгалио трибине. Међутим, за мање од десет секунди Радовић и Сунајко смањују на 35:33, а затим Перић зауставља зицер десет секунди пре краја Ксотадиновићу, који је неспортски реаговао и погодио у главу Звездиног голмана. Та одбрана је донела потврдила тријумф Црвене звезде. Ратко Ђурковић је затражио тајм-аут, Звезда сачувала лопту и славила победу.

Управо је Перић проглашен за играча утакмице, а најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Петар Панић и Ротем Сегал. По пет пута су били прецизни Драшко Ненадић, Мирко Ђуровић и Урош Симић.

У оквиру другог кола у недељу, Црвена звезда гостује Радничком у Крагујевцу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ДИНАМО 35:33 (17:18)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 350. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић. Искључења: Црвена звезда 14, Динамо 10 минута. Седмерци: Црвена звезда 7(6), Динамо 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 5, Симић 5, Ненадић 5(3), Мајдуб 1, Колунџић 2, Панић 6(3), Гемаљевић, Јелић, Сегал 6, Шмигић, Благојевић, Вучићевић 4, Кнежевић 1, Перић, Шљукић, Канкараш. Тренер: Ратко Ђурковић

ДИНАМО: Марјановић, Дорњеи, Стаменковић, Перовић 8, Челица 1, Ивезић, Новаковић, Чабрило 4, Тонић, Павловић 3, Урта, Голубовић 6, Костадиновић 3, Радовић 8, Милошевић, Сунајко 1. Тренер: Ненад Краљевски

Претходни текстОдржан први „Звездин форум“
Следећи текстТема дана | Покренут Звездин форум