Црвена звезда је шампион Србије у картингу!

366

Предходног викенда одржана је последња трка шампионата Србије у картингу на стази у Кули.

АКСК Црвена звезда је пре ове трке имала благу предност у односу на пратиоце, па је добар резултат на овом тркачком викенду био осигурање за освајање нове клупске шампионске титуле.

Од самог почетка се видело да наши возачи неће препустити ништа случају и да су у квалификацијама готово сви били на позицијама које воде на победничка постоља.

У класи 4 – Ротакс Макс Јуниор, наступио је Стефан Стојков као нови члан нашег клуба и дебитант на картинг тркама, под вођством добро познатог вишеструког шампиона Николе Тошића, који му је у стилу искусног тренера помогао да што пре уђе у тркачке воде. Стефан је показао да брзо учи и у квалификацијама за „длаку“ му измиче прва стартна позиција, али је и то друго место било више него добро. После победа у првој и другој трци, где је своје много искусније колеге оставио далеко иза себе и друге позиције у трећој трци, а укупно прво место на подијуму, показао је да на њега треба озбиљно рачунати у будућности.

Класа 5 – Ротакс макс сениор, за црвено-беле је возио Андреј Петровић. После друге позиције у квалификацијама, лако побеђује у све три трке и односи шампионску титулу за 2022. годину.

Класа 6 – КЗ2, Никола Тошић је ове године по први пут наступао у овој класи и овог викенда није возио јер је и пре ове трке постао првак државе, али као што смо напоменули, бавио се тренерским послом и показао да и ту за њега има потенцијала.

Класа 7 – 125 Рејсинг спорт, Ђорђе Штулић са трећим местом у квалификацијама, трећим местом у прве две трке и другим местом у трећој трци, обезбедио је прво место у генералном пласману и освојио шампионску титулу.

Када се све сабере, АКСК Црвена звезда је шампион Србије у конкуренцији клубова за 2022. годину и тако је спуштена завеса на ову сезону, што се тиче државног првенства.

Овде се сезона тркања не завршава јер се наши картингаши окрећу међународним такмичењима и припремама за главни догађај ове године, а то је Светско Гранд финале у Портимау (Португал) где су се и ове године пласирали Никола Тошић, Андреј Петровић и Давид Матлак.

Претходни текстРендулић: Победа на главу и карактер
Следећи текстИза југа Маракане – Јелић задовољан после тријумфа омладинаца