Иза југа Маракане – Из кадета у Графичар

94

Чак петорица фудбалера рођених 2005. године током лета добило је прекоманду практично из кадетске селекције Црвене звезде у сениорски тим Графичара, а да су дечаци већ сада спремни да праве разлику у игри са „одраслима“ показало се у неколико уводних кола.

Пажљиво је селектирао Марко Неђић током лета и упутио позив – Стефану Маринковићу, Јовану Шљивићу, Јовану Мијатовићу, Мирку Николашевићу и Матеји Бубњу да се прикључе припремама Графичара, а потом их и задржао у екипи, све у намери да дечаци буду што спремнији да сиђу на Маракану и заиграју за Црвену звезду. И чини се да су близу тога, јер су се сјајно уклопили у друштво Митуљикића и Кнежевића који су већ имали прилику да раде под командом Дејана Станковића.

Јован Шљивић је неко ко је био стартер у прва три кола, уз то је стигао да забележи и два поготка.

Одлично сам се уклопио у сениорски фудбал и изузетно ми је драго због тога. Прихватам захтеве и учим од старијих, а ми у Графичару смо права породица и тако и функционишемо. Уклапање је уједно било и лакше, баш зато што су сви увек расположени да уделе савет. Сезона је почела сјајно, како за мене, тако и за екипу и наравно да сам пресрећан због првих голова у сениорском фудбалу. Ипак, најважније је да екипа игра добро и да побеђујемо. У врху смо табеле, играмо допадљив фудбал и желимо да тако остане до краја сезоне. Све је много лакше уз моје вршњаке из генерације 2005, јер већ дуго играмо заједно, а ван терена смо сјајни пријатељи. Наравно, желим да наредни корак у мојој каријери буде прелазак у први тим Црвене звезде и наставићу вредно да радим на томе – рекао је офанзивни везиста родом из Крушевца.

Првенац у сениорима, али и место у стартних 11, заслужио је и Јован Мијатовић, крилни нападач рођен 2005. године

За сад све пролази у најбољем реду. Био сам узбуђен када сам добио позив да се прикључим сениорима Графичара, али сам знао да сам спреман за тај ниво фудбала и ниједног тренутка нисам сумњао у себе. Првенац је дошао као плод рада и добре игре екипе, а оно што мени значи, то је да имамо сјајну хемију и да се разумемо на терену. Не представља нам проблем ни то што смо најмлађа екипа у првенству, јер смо и у уводним колима показали да можемо са свима да се надигравамо. Ту су ми саиграчи из генерације 2005, са којима играм целог живота и уз њих је све лакше, познајемо се одлично. Наравно, много значе и искуснији саиграчи. Помно их слушам и упијам сваки савет. Када је реч о амбицијама, Звездино сам дете и сањам о дану када ћу дебитовати за први тим – јасан је популарни Бекам.

Недавно је и Матеја Бубањ уписао првенац погодивши против Рада, док Мирко Николашевић још увек чека да се упише. Једини бисер рођен 2005. године који чека на деби је Стефан Маринковић, а верујемо да ће и талентовани чувар мреже ускоро стати међу стативе Графичара.

Претходни текстСтанковић: Бићемо бољи у Београду уз пуне трибине наших навијача
Следећи текстЦрвена звезда мтс домаћин квалификационог турнира Евролиге