Вујко и Росић: Амбиције увек исте, „гладни“ смо титула!

316

Нова сезона, нови изазови, амбиције и циљеви још већи за одбојкашице и одбојкаше Црвене звезде. Потрудила се управа клуба из Љутице Богдана да оформи екипе које ће бити конкурентне како у домаћем такмичењу, тако и на европском путу.
Успешни људи, попут Милана Вујка, члана УО ОК Црвена звезда увек теже вишем, што он и не крије.

Познате су амбиције Црвене звезде, европске свакако, али пре тога требало би освојити трофеје у домаћим такмичењима. За обе наше екипе, мушку и женску амбиције су исте, с тим да наше одбојкашице морају да понове успех од прошле сезоне, а одбојкаши да буду мало бољи. Надамо се са новим појачањима да ћемо имати дуплу круну у женској конкуренцији, и верујемо исти успеху у мушкој – рекао је Милан Вујко, члан УО ОК Црвена звезда.

Нагласио је, један од најзаслужнијих људи за процват Црвене звезде да ће оба тима имати максималну подршку руководства, јер је циљ искорак на међународној сцени, али и доминација у домаћем такмичењу.

– Имамо квалитетне тренере у обе наше селекције, који су „гладни“ титула, надамо се да ће то они пренети на играче и играчице. Формирали смо добре екипе, репрезентативног калибра, неки су већ и били у Црвеној звезди. Свако ко обуче дрес нашег клуба, сигурно ће се борити за трофеје.

Посветили су се у Црвеној звезди у потпуности млађим категоријама, а циљ је привући што више деце у трофејни клуб из Љутице Богдана.

Кад један клуб прави добре резултате, онда је и веће интересовање, а и деци то више годи, јер ће се у том случају определити да тренирају код нас. Трудимо се да имамо што више термина, пре свега за децу која желе да нам се сад прикључе, а интересовање је баш велико. Сигуран сам да ћемо до краја године дуплирати број деце у Црвеној звезди, као што смо и обећали.

Атмосфера у обе екипе после скоро две недеље припрема је сјајна што је потврдио и Милан Вујко:

– Сада имамо играче који су већ освајали титуле, тако да нема разлога да атмосфера не буде сјајна.

Генерални директор Никола Росић, са оптимизмом дочекује ново првенство:

Задовољни смо минулом сезоном, али увек може више, зато смо и урадили потребне анализе. Што се тиче мушке екипе, мислим да смо се ту адекватно појачали, довели смо искусне играче, који ће нам ове године помоћи да се боримо за трофеје. Желимо ту да подигнемо лествицу више. Када је у питању женска екипа, циљеви су потпуно јасни, а то је да освојимо оба трофеја и да одиграмо значајну улогу у Европи. Прво да се кроз квалификације пласирамо у Лигу шампиона, а касније и у групи пружимо добре партије. Гладни смо титула.

Дупли програм има Црвена звезда у Европи. Одбојкашице играју у првом колу квалификација ЦЕВ Лиге шампиона против Полки Кусама из Финске, док одбојкаше очекује такмичење у ЦЕВ купу.

Велики изазов је пред нама, најпрестижније такмичење Лига шампиона. То захтева добру конкуренцију на свакој позицији, искусне и квалитетне играче, што мислим да у овом тренутку имамо. Направили смо и значајан искорак у млађим селекцијама, мислим да смо и ту створили добру окосницу, која ће нам донети резултате у будућности.

Обе екипе почеле су припреме за нову сезону, а потврдио је генерални директор да нових појачања више неће бити.

– За нас је завршен прелазни рок. Комплетирани смо, радимо, не чекамо више никога. Сматрам да имамо реалне шансе и квалитет да дођемо до Лиге шампиона, а то је свакако и наш циљ.

Осврнуо се потом Росић и на рад у млађим категоријама Црвене звезде.

У Београду, од шест селекција, освојили смо четири злата и два сребра, а у седам такмичења имали смо пет медаља, од тога једну златну. Учињен је значајан помак, радимо на развоју млађих категорија, јер је то наша будућност. Надамо се сви да ће нам то донети резултате. Све наше селекције су на припремама, свесни су и они бренда Црвене звезде и њихових обавеза. Надам се да ћемо бити лидери и у млађим категоријама – закључио је Росић.

Хелић и Ђурђевић: Европа додатно мотивише

Адела Хелић, после неколико година вратила се у Љутице Богдана, спремна да помогне Црвеној звезди да поново „нападне“ титулу. Коректор црвено-белих са оптимизмом дочекује нову сезону и радује се поновном раду са тренером Ратком Павличевићем.

Феноменалан је осећај вратити се у Црвену звезду. За овај клуб ме вежу лепе успомене из 2013. и 2014. године. У том периоду сам радила са Ратком Павличевићем, срећна сам што ћемо поново сарађивати. Драго ми је да се вратио у клуб и да смо створили тим, који ће се борити за трофеје – рекла је Адела Хелић.

Иако је конкуренција у домаћој лиги све јача, нова-стара играчица Црвене звезде не сумња у квалитет свог тима.

– Прошле године сам доста пратила домаће првенство, јер ме је занимао како ће се све то одвијати. Искрено се надам да ће се прошлогодишњи успех Црвене звезде поновити, у исто време волела бих да направимо помак у Европи јер је то увек велики мотив.

Објаснила је Адела Хелић и због чега се после интернационале каријере одлучила за повратак у Србију:

Искрено, после седам-осам година проведених у иностранству, дошло је време да размишљам мало више о себи и о породици. Имала сам жељу да се вратим у Србију и да будем свој на своме. Отворила ми се ова супер могућност да дођем у Звезду, тако да сам је искористила. Срећна сам. У сваком случају опет ћу играти у Европу, имала сам већ ту прилику у Лиги шампиона, Челенџ куп, ЦЕВ, то је само мотив да се још више докажемо и покажемо, али и да још боље одиграмо домаће првенство.

Одбојкашице Црвене звезде у новој сезони биће јаче и за Сању Ђурђевић, која је у Љутице Богдана, стигла из ЖОК Уб.

Част ми је што сам дошла у Црвену звезду и што ћу сарађивати са Ратком Павличевићем. Надам се да ћемо освојити најмање два трофеја, а ту је и трећи Суперкуп. Верујем да ћу бити део тима који ће комплетирати трофејну салу Црвене звезде – рекла је Сања Ђурђевић.

Прошле године поменута одбојкашица је играла финале са Убом баш против Црвене звезде, а свега неколико месеци касније обукла је црвено-бели дрес.

– Било је то добро финале. Ово је нама посао, мислим да сам направила добар избор, најбољи за мене.

Осврнула се Сања Ђурђевић и на европске утакмице, односно такмичење у ЦЕВ Лиги шампиона.

Европске утакмице су увек велике мотивација. Имала сам привилегију да прошле године играм на међународној сцени. Надам се да ћу са овим клубом у Европи урадити нешто више – закључила је Сања Ђурђевић, нови либеро у тиму Црвене звезде.

Околић и Копривица појачања за трофеје

Александар Околић, освојио је са Црвеном звездом пет титула, исто толико трофеја има у Купу Србије и један мање у Суперкупу. Довољан разлог да се после феноменалне интернационале каријере средњи блокер врати на место успеха, у своју кућу Црвену звезду.

– Практично сам дете Црвене звезде, од 2008. до 2016. године сам играо у овом клубу. Амбиције су се вратиле. Имао сам мало озбиљнију повреду прошле године и дужи опоравак, а у договору са Миланом Вујком и Николом Росићем, направили смо план да помогнем Звезди. Са друге стране вуче ме и тај недостатак трофеја, од једно пет-шест сезона. Знам колико сам желео да освајам титуле док сам играо раније у Звезди. У последњој мојој години 2016. црвено-бели су направили велики успех у мушкој конкуренцији. Самим тим имам велике амбиције, физички се добро осећам. Спреман сам за све изазове. Потребне су нам нове „звездице“ – рекао је Александар Околић.

Када се у клуб врати трофејни играч какав је Околић, онда ни успех не може да изостане.

– Од 2009. до 2016. године Црвена звезда није знала за пораз. Ретко смо губили, нисмо навикли на поразе. Знам да су претходне генерације покушавале да направе нешто озбиљније, ипак били су то млађи играчи. Ове године, имамо искуснију, јачу, квалитетнију екипу, тренера Жакића познајем још из репрезентације. Његов програм рада је изузетно јак, добар, амбиције су велике, тако да „гањамо“ све трофеје ове године. Створили смо фантастичну атмосферу.

Војводина би требало да буде највећи конкурент Црвеној звезди у борби за дуплу круну.

Неки причају да је Војводина фаворит. Ипак у пет година док сам играо у Звезди, они су сваке били фаворити, а никад ништа нису освајали. По том питању сам увек агресиван, јер сматрам да није важно колико даш новца, већ је битнија жеља. Од првог до последњег играча у Црвеној звезди ове године постоји велика жеља, како за трофејима, тако и за добрим европским утакмицама – рекао је Околић.

Ново име у тиму Игора Жакића је и примач Лазар Копривица, коме ово није први пут да ће играти у црвено-белом дресу.

Још као пионир сам дошао у Црвену звезду. Прошао сам све млађе селекције, био сам у то неко „златно“ доба наше генерације, где смо стварно освајали све трофеје. Били смо доминантни. Долазак је везан за то да се и тај мушки део Црвене звезде врати на победничку, трофејну стазу. Сигуран сам да су директор Росић и члан УО Милан Вујко одрадили прави посао и склопили врло добру екипу, која ће бити спремна да се бори на свим фронтовима. Лига је веома уједначена, са друге стране ми смо добро почели, ако наставимо овако, добро нам се пише – рекао је Лазар Копривица.

У минулих неколико месеци новајлија у тиму Звезде, није имао много времена за одмор јер је радио са репрезентацијом Србије. Ипак, умор не осећа, како истиче.

Велико, непроцењиво искуство за мене. Иако имам 31 годину, а мислио сам да сам све прошао, иза мене је дивно четворомесечно искуство са репрезентацијом. Цело лето сам био у погону, није ми било тешко на почетку припрема, тако да сам дошао спреман – закључио је Копривица.

Претходни текстМлађе селекције КК Црвена звезда добиле нове тренере, Антонић координатор
Следећи текстМакаби Хаифа – Црвена звезда 3:2 (1:2)