Тријумф омладинаца на старту

96

Омладинци Црвене звезде су савладали екипу Младости на отварању сезоне резултатом 4:2. Упркос голу недостатка на полувремену, изабраници Зорана Рендулића су преокрет режирали за свега девет минута када су погађали Стефан Пиргић, Лука Стојсављевић и Стефан Миладиновић, који је уједно уписао и асистенцију у том налету. Ипак, тачку на меч и коначан резултат поставио је Матеја Радоњић у 86. минуту после додавања Стојсављевића.

Црвена звезда – Младост 4:2 (0:1)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Пиргић у 47. (из једанаестерца) , Стојсављевић у 53, Миладиновић у 56. и Радоњић у 86. минуту за Црвену звезду, а Вукичевић у 3. (аутогол) и Пеливановић у 60. минуту за Младост.

Жути картони: Мимовић, Видојевић (Црвена звезда), Митровић, Обућина, Дивац (Младост).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Мимовић, Вукичевић, Видојевић, Марић (од 65. Огњеновић), Лечић, Цветковић, Брајић (од 74. Радоњић), С. Миладиновић, Матић (од 46. Стојсављевић), Пиргић (од 87. Никчевић).

Младост: Мијатовић, Дивац, Рацић, Пеливановић (од 74. Радојевић), Радовановић, Обућина, Златановић, Стојановић, Ђерковић (од 74. Ристић), Величковић (од 87. Тодоровић), Митровић.

Није имао Рендулић толико лак посао, јер су чак четворица фудбалера била ван строја због повреда – Недељковић, Граоња, Ђурић и Радујко, док је неколицина ровитих почело са клупе.

Гости су потпуно неочекивано стигли до ране предности, а играо се трећи минут када је услед неспоразума Вукичевића и голмана Миладиновића, лопта завршила у Звездиној мрежи. Покушавали су Брајић и Пиргић да узврате на другој страни, али добри блокови Лучанаца су спречили Рендулићеве пулене да изједначе.

Константно се играло на обе стране, а у 19. минуту је Видојевић спасао лопту која је већ била виђена у мрежи и измамио аплаузе свих на трибинама. Пред Стојановићем је био чист пут пред голом, Миладиновић је већ био савладан, али борбебост Видојевића је уродила плодом и дала додатни елан нашим омладинцима.

Сваки корнер била је шанса за Звезду, захваљујући сјајним центаршутевима Брајића, а у 22. минуту су и Миладиновић и Пиргић и Видојевић могли да погоде, међутим фалило је концентрације у завршници. “Ухватио” је волеј Миладиновић у 39. минуту са више од двадесет метара и прописно затресао пречку, али лопта није хтела у мрежу, као ни два минута касније када је Пиргић “боцнуо” Мијатовића, али преко гола…

Непрописно је Мијатовић зауставио Пиргића у 47. минуту, а Ржић је показао на белу тачку. Сигуран егзекутор је био управо Стефан Пиргић и донео изједначење. Налет Црвене звезде се наставио, а “џокер” Лука Стојсављевић је донео преокрет у 53. минуту када је Миладиновић центрирао са десног бока, а вихорни бек се убацио на другу стативу и погодио. Није то било све у овом “блицкригу” Црвене звезде, па је у 56. минуту Стефан Миладиновић искористио недостатак комуникације у одбрани Младости, освојио лопту испред Мијатовића и погодио.

Серија голова се наставила, а лопту је у 60. минуту из мреже извадио Миладиновић када је Пеливановић у контри погодио. До краја меча је утакмица била “жива”, па су се шансе низале на обе стране, али доста су конкретнији били наши омладинци, пре свега преко капитена Пиргића који је брзином мучио одбрану Лучанаца. Ипак, тачку на меч ставио је Матеја Радоњић када је у 86. минуту рутински са неколико метара реализовао додавање Стојсављевића.

Претходни текстУ продаји карте за обе утакмице против Макабија
Следећи текстКангиних 150!