У сусрет противнику – Вождовац

57

Фудбалери Црвене звезде дочекаће екипу Вождовца на стадиону „Рајко Митић“ сутра од 20 часова и 45 минута у оквиру шестог Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада је Црвена звезда одиграла 26 првенствних утакмица против Вождовца, а позитиван скор је на нашој страни. Укупно је наш тим тријумфовао на 22 сусрета, једном смо одиграли нерешено, док су четири пута тријумфовали популарни „Змајеви“, уз гол разлику 58:17 у корист Звезде.

Први дуел ове две екипе одиграле су 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0.Најубедљивија победа Звезде десила се 24.10.1951. године када смо савладали Вождовац у пријатељском мечу са 11:1. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских утакмица.

Наш тим није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили осам победа и три пораза. Од тога тријумфовали смо у шест, а савладани смо само једном, уз гол разлику 30:5.

Последњи пут Црвена звезда и Вождовац су се састали на последњој утакмици домаћег шампионата претходне такмичарске године. Однели смо победу резултатом 3:1, а за тим Дејана Станковића погађали су Александар Катаи, Мирко Иванић и Милан Борјан.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте су доступне онлајн путем као и на благајнама нашег стадиона, а цене улазница за меч против Вождовца су следеће:

Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
ВИП Запад: 1000 динара
ВИП 1: 2000 динара
ВИП 2: 2000 динара
ВИП Галерија: 3000 динара
Сви који неће бити у прилици да бодре свој тим на мечу против Вождовца, ће бити у прилици да гледају последњи дуел нашег тима у домаћем шампионату на каналу Аренаспорт 1 Премиум од 20 часова и 45 минута. Меч можете гледати и преко студијског програма Звезда ТВ, а само на нашем програму можете посматрати меч из три различита угла и уживати у фудбалској представи на потпуно другачији начин.
Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића су стартовали одлично домаћи шампионат и забележили четири победе из исто толико дуела. Да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 17:1, а од почетка Суперлиге Србије црвено-бели су нарочито били голгетерски расположени на Маракани. Редом смо савладали нишки Раднички (4:0), Колубару (5:0) и Младост из Лучана на страни (1:2) и Радник (6:0). У Европи наш тим је елиминисао јерменски Пјуник укупним скором 7:0 у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона и на тај начин се пласирао у плеј-оф за најелитније такмичење на Старом континенту.

У пет првих рунди националног шампионата “Змајеви” су остварили две победе, исто толико пута одиграли нерешено и доживели један пораз. До тријумфа су дошли против Новог Пазара (1:0) и крагујевачког Радничког (1:0). Без победника одиграли су са Напретком (0:0) и са против Младости ГАТ (0:0), док су изгубили од Спартака са 3:0 на гостујућем терену. Заузимају тренутно седмо место на табели са укупно освојених осам поена.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је стандардан двадесетпетогодишњи Милош Крунић, док дефанзивну линију Вождовца чине некадашњи првотимац нашег клуба Стефан Хајдин, Филип Дамјановић, Милош Миловић и момак који је дуго био у нашој Омладинској Школи Марко Мијаиловић. Везним редом диригују Стефан Пуртић и Марко Ђуришић као тандем фудбалера са махом дефанзивним карактеристикама, а испред њих командује централни везиста Марко Ивезић уједно капитен “Змајева”. По крилима дејствују Милош Пантовић и Мартин Новаковић такође момци поникли у нашој академији. Најистуренији је Борисав Бурмаз који је претходну сезону носио дрес нашег развојног тима, а пре тога провео много година на теренима иза југа Маракане.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Марко Ивковић
Први помоћник: Марко Ђуричић
Други помоћник: Милан Пашајлић
Четврти судија: Андрија Стојановић
ВАР: Станко Остраћанин
АВАР: Никола Ђоровић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-18:00 Раднички Ниш – Нови Пазар

Субота:

-19:00 Колубара – Војводина
-19:00 Напредак – ТСЦ

Недеља:

-19:00 Младост – Радник
-19:00 Спартак – Јавор
-19:30 Младост ГАТ – Партизан

Понедељак:

-17:00 Раднички 1923 – Чукарички

Претходни текстРендулић: Од нас све зависи
Следећи текстСтанковић: Опоравак кључан, знамо шта нас чека