Звезда увек у право време

49

Црвена звезда је на шест одиграних утакмица од почетка сезоне 2022/23 остварила исто толико победа уз импозантну гол разлику 24:1. На сваком мечу, било да се ради о домаћем шампионату или квалификацијама за Лигу шампиона, наш тим је успео да постигне погодак у првом полувремену и малтене реши питање победника током првих 45 минута игре.

Најфуриознија Црвена звезда је била у другом колу Суперлиге Србије када смо дочекали Колубару на Маракани. Једно полувреме било је довољно изабраницима Дејана Станковића да остваре тријумф и ”спакују” екипи из Лазаревца пет голова. Тада су погађали за наш тим двоструки стрелци Александар Катаи и Милан Павков, док је једном мрежу противника затресао Гелор Канга.

Против нишког Радничког на старту првенстрва у првом делу игре Звезда је постигла три гола. Мрежу гостујуће екипе начео је Александар Катаи, а Звездин Магико је са беле тачке постигао први погодак у актуелној сезони. У 25. минуту сусрета дебитантски гол у црвено-белом дресу видели смо од стране Кингса Кангве, а коначан резултат када је у питању прво полувреме поставио је Милан Павков. На крају меча на семафору је писало 4:0 у корист нашег тима, а у стрелце се тада уписао и Осман Букари. Такође, три гола за једно полувреме постигли смо у оквиру трећег кола квалификација за најелитније такмичење на Старом континенту против јерменског Пјуника. У режији летошњих појачања Османа Букарија и Кингса Кангве Звезда је матирала ривала и за то јој је било довољно само 15 минута игре.

На дуелима против Младости и Радника, као и у реванш мечу против Пјуника одиграном у Јеревану, наши првотимци су успели да постигну један гол у првом полувремену и отворе утакмицу на прави начин. Рутински остварене победе против тима из Лучана, као и јерменског представника су показатељ колико су наши момци постали ”искусна” екипа. Постизали су наши играчи голове из одлично искреираних акција, а у дефанзиви у потпуности неутралисали нападе ривала. Са друге стране против Радника из Сурдулице смо упалили моторе у другом полувремену и на крају славили веома убедљиво са 6:0.

Дефинитивно је Црвена звезда ове сезоне од самог старта приказала суви квалитет у готово свим сегментима игре, а нарочито до изражаја је дошла реализација и убојитост у последњој трећини терана. Нема сумње да ће чета Дејана Станковића наставити да гаји овај стил фудбала и постизати голове у раној фази утакмице који ће само омогућити нашим момцима да отворе меч на прави начин и дођу до убедљих победа у свим наредним окршајима.

Претходни текстУпознајте Макаби Хаифу
Следећи текстТема дана | Звездини сезонци пратили европски меч на Маракани