Џајлен Адамс нови плејмејкер Црвене звезде!

101

Амерички плејмејкер Џејлен Адамс, нови је играч КК Црвена звезда.

Адамс (26) потписао је у петак уговор са црвено-белима за наредну сезону и представљаће велико појачање на позицији организатора игре црвено белих.

Адамс, некадашњи студент колеџа „Сент Бонавентур“ (2014-2018) долази у Београд из екипе Сиднеј Кингса са којом је освојио титулу првака аустралијске лиге и био проглашен за МВП-ја целе лиге.

Адамс, кога одликују изузетна брзина и сјајан преглед игре, прошле сезоне у аустралијског НБЛ лиги имао је изузетне бројке: 20 поена, 6 асистенција и 5 скокова по мечу.

Родом је из Хановера (Мериленд 04.05.1996) висок 188 центиметара и тежак 86 килограма, а након колеџ каријере (недрафтован) наступао је за екипе Атланте, Портланда и Милвокија. Као члан Висконсин Херда, тима Милвоки Бакса у „Џи лиги“ изабран је за члана идеалне петорке за 2020. годину. Одлазак у Аустралију показао се као пун погодак, јер је обележио сезону играјући за клуб коме је помогао да дође до четврте титуле првака Аустралије и добио признање (МВП) које су пре пре њега освајали Ендрју Богут и Џашон Тејт сада играч петорке Хујстон Рокитса.

Ангажовањем Џејлена Адамса, Црвена звезда је „покрила“ позицију организатора игре. Долазак Адамса је 7. појачање клуба пред нову сезону, након Недовића, Мартина, Холанда, Илића, Петрушева и Бентила.

О свим даљим корацима у прелазном року, КК Црвена звезда ће благовремено обавештавати јавност.

Претходни текстБранко Канкараш ново Звездино појачање
Следећи текстРодићевих 200!