Срећно и хвала, Машо!

76

Лауреат за најбољу спортисткињу СД Црвена звезда, кошаркашица Маша Јанковић каријеру ће наставити у редовима вицешампиона Пољске, Лублина.

Маша је 2019. године стигла у Црвену звезду из Новосадске ЖКА, а претходно је наступала за матични Врбас. Освојила је две шампионске титуле и дуплу круну у сезони за нама. Обележила је 2021. годину и била део репрезентације Србије која је постала шампион Европе, а Маша прва играчица Црвене звезде којој је то пошло за руком.

Одиграла је 95 утакмица и постигла 1315 поена.

Управо је Лублин потенцијални противник Црвене звезде у Еврокупу, у зависности од учинка на квалификационом турниру Евролиге, који ће се одржати од 11. до 13.октобра. Запажену ролу у дресу пољког вицешампиона у протеклој сезони имала је Александра Станаћев, бивши плејмејкер Црвене звезде. Лублин је стигао до осмине финала Еврокупа, где је заустављен од Асвела.

Машо, поносни смо на тебе! Драго нам је што си члан Црвене звезде, уписана у историју и срећни што смо део твог спортског одрастања и сазревања. Не сумњамо да ћеш наставити да исписујеш историју, као и до сада проносити боје Црвене звезде и Србије, и да ћемо те још једном гледати у црвено-белом дресу.

Срећно и хвала, Машо!

Претходни текстСезонске у продаји до краја јула, продужена и наградна игра
Следећи текстСтефан Митровић у Црвеној звезди!