Евролига: Звезда у групи са Сепсијем и Олимпијакосом

102

Данас је у Минхену одржан жреб за нову сезону Евролиге за даме. На квалификационом турниру, који ће се одржати од 11. до 13.октобра учествоваће и Црвена звезда, а противници на путу до елите биће Сепси и Олимпијакос.

После 32 године женски кошаркашки колектив је на путу да се нађе у најелитнијем европском такмичењу.

Одустајањем Риге, Виртус из Болоње је попунио место у групној фази, док ће се у директном дуелу Ђирона и Асвел борити за једно место. Преостала два попуниће се на два квалификациона турнира.

Црвена звезда је била смештена у трећи шешир и за противнике је добила румунски Сепси и грчки Олимпијакос.

У другој групи се налазе мађарски Мишколц, израелски Елицур Рамла и турски представник Боташ.

Победници турнира пласираће се директно у групну фазу Евролиге, а други и трећи наставиће такмичење у Еврокупу.

Директни учесници Евролиге су актуелни шампион Шопрон (Мађарска), вицешампион Фенербахче (Турска), затим Авенида (Шпанија), Праг (Чешка), Скио (Италија), Бурж (Француска), Валенсија (Шпанија), Баскет Ланд (Француска), Сексард (Мађарска), Мерсин (Турска), Полковице (Пољска), Мехелен (Белгија) и Виртус (Италија).

Ако Црвена звезда буде победник турнира заузеће место у група А Евролиге заједно са Фенербахчеом (Турска), Прагом (Чешка), Буржом (Француска), Валенсијом (Шпанија), Сексардом (Мађаска), Полковице (Пољска) и Виртусом (Италија).

Уколико заврши као трећепласирана екипа на турниру Црвена звезда ће се наћи у групи А Еврокупа заједно са пољским Лублином, грчким Панатинаикосом и победником меча између мађарске Лудовике Чате и израелског Рамат Хашарона.

Уколико освоји друго место на квалификационом турниру за Евролигу, наш тим ће бити у групи Е Еврокупа са турским представницима Ајдин и Бурса, као и са победником квалификационог меча између Елицур Холона из Израела и грчке Есперидес из Калитее.

Тежак испит за Драгана Вуковића и његове изабранице, али верујемо да ће наш тим бити кадар да се врати у најелитније европско такмичење после 32 годинe и учини наш тим четвртим који ће имати представника и у мушкој и у женској Евролиги, уз Фенербахче, Валенсију и Виртус из Болоње.

Црвена звезда је изборила пласман у Куп европских шампиона за сезону 1992-93, али није могла да учествује и Хоризонт из Минска је службеним резултатом прошао у наредну рунду. Последње учешће у Евролиги наш тим је остварио у сезони 1989-90, када је заузео треће место, а последњи меч је одигран 8.марта 1990. када су наше девојке декласирале Праг 100-79.

Претходни текстУ сусрет противнику – Колубара
Следећи текстПанков продаје сезонске пред Колубару