Станковић за петама Павићу и Миљанићу

65

Невероватне резулате бележи Дејан Станковић и његова тренерска каријера је на путу да надмаши играчку која је била беспрекорна, с обзиром да је Мистер један од најбољих српских фудбалера у историји. Освајањем треће титуле и другог купа, изједначио се са Славољубом Муслином по укупном броју трофеја, а у случају да се одбрани дупла круна, престиће Мишу Павића и изједначити се са легендарним Миљаном Миљанићем.

Дејан Станковић је на клупи Црвене звезде укупно две и по године и за то време освојио је три шампионске титуле и два Купа Србије. Одбраном дупле круне с краја прошле сезоне, изједначио се са Славољубом Муслином који је остварио идентичан учинак, али у два наврата – 1999/00, 2000/01; 2003/04. Станковићева Звезда је близу да сруши и чувени Муслинов учинак, чија је екипа имала низ од 96 утакмица без пораза у домаћем првенству, док је Мистеров тим на коти 94. Такође, Мистера деле још две победе, да оствари укупно 100. тријумф на клупи Црвене звезде, рачунајући сва такмичења, по чему би се такође златним словима уписао у нашу историју.

Други најтрофејнији тренер када је реч о Црвеној звезди је Миша Павић који је на клупи нашег тима седео од 1957. до 1964. године и за то време освојио три титуле првака државе и три купа, као и један Митропа куп. Међутим, када је реч о државним такмичењима, Станковића би одбрана дупле круне поставила на друго место најтрофејнијих тренера у историји Црвене звезде.

Када се спомене легендарни тренер Црвене звезде, сваком је прва асоцијација на Миљана Миљанића, међутим и њега би могао да надмаши Дејан Станковић. Миљанић је у периоду од 1966. до 1974. године освојио четири титуле државног првака и три купа, као и један Митропа куп. Опет, Станковић би одбраном дупле круне када је реч о државним трофејима достигао популарног Чичу, а за две сезоне би могао и да га престигне и постане најтрофејнији тренер у историји Црвене звезде!

Претходни текстСедам медаља за црвено-беле веслаче на Војводина опену
Следећи текстТема дана | Сређивање Маракане за нову сезону