Литре зноја и припрема за последњу проверу у Словенији

71

Фудбалери Црвене звезде наставили су са тренажним процесом у јаком интензитету на припремама у Словенији, како би се што боље припремили за наредну проверу, која их очекује већ сутра против екипе Копера.

Преподневни тренинг почео је у 11 часова, а изабранике Дејана Станковића дочекала је поприлично висока температура, с обзиром на то да је већ у јутарњим часовима жива на термометру показивала 27 степени. Наши момци су почели загревање на полигону са реквизитима, који је био постављен дуж самог терена. Првотимци су, нешто лаганијим темпом, радили са реквизитима, као и на лаганим истрчавањима, како би загрејали пре свега ноге, али и остале делове тела. Док је трајало загревање, на половини терена су шеф стручног штаба Дејан Стабнковић и први тренер Ненад Сакић разрађивали тактику и припремали поставку за сутрашњу проверу. Наравно, на издвојеном делу терена, на једном голу, тренер голмана Бривио радио је са четири чувара мреже.

Након десетоминутног загревања, црвено-бели фудбалери су на знак Мистера Дејана Станковића дотрчали до средине терена, где их је чекао стручни штаб. Поделили су се у две групе – црвене и беле, након чега су прешли на рад на тактици и реализацију свих замисли стручног штаба. Све то су будним оком посматрали стратег наше екипе Дејан Станковић, као и први тренер Ненад Сакић. Управо увежбавање тактичких замисли јесте циљ припрема у Словенији, с обзиром на то да је акценат на Златибору био на кондицији и снази. Док је остатак екипе радио на тактици, један део тима, тачније група од девет фудбалера је под командом кондиционог тренера Федерика Панонћинија радила у теретани, да би потом истрчали на терен и почели рад на засебном полигону са реквизитима. Након што су успешно одрадили загревање, деветорица фудбалера прикључила су се екипи и раду на тактици, а нова група је са терена отишла у теретану, како би под командном палицом кондиционог тренера Федерика Панонћинија одрадили део задужен за физичку спрему.

Након сат времена, преподневни тренинг је завршен. Црвено-бели момци ће имати довољно времена за одмор, а већ од 18 часова поново ће истрчати на терен и одрадити други тренинг данас, а уједно и последњу припрему за пријатељски меч који их очекује сутра против Копера.

Претходни текстСрнић: Користимо добре услове да се што боље уиграмо
Следећи текстБенефити за Звездине сезонце