Вујко: Тимски до још бољих резултата

265

Стојан Вујко, нови председник Скупштине СД Црвена звезда не само да је успешан привредник већ и спортски функционер који се може похвалити врхунским резултатима које постижу клубови које води.

После избора на нову функцију, председника Скупштине Спортског друштва Црвена звезда, Стојан Вујко, обратио се присутним делегатима.

Уважени пријатељи, као што знате од 2012. сам у Управним органима Црвене звезде. Пре десет година сам преузео функцију председника Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда. Било је то време и пут који смо прешли које је обележило много напорног рада, уз пуно труда и улагања. Уједно то су године које су донеле невероватна спортска постигнућа и дивне успомене. Истакао бих да су остварени историјски резултати и титуле на које смо више него поносни- истакао је Стојан Вујко.

Резултати које је Џудо клуб остварио под вођством Стојана Вујка више су него импресивни. Тимски рад донео је у екипној и индивидуалној конкуренцији у клупској ризници су европске и светске медаље а међу њима је искована и титула светског шампиона. Међу тимским свакако посебно место припада одличјима освојеним на европском сцени и то од 2014, године, од када је Џудо клуб Црвена звезда део елитног друштва. Достигнућа остварена у Лиги шампиона, најјачем клупском такмичењу из године у годину служе на понос не само Звезди, већ и читавом српском спорту. Минуле сезоне у Паризу црвено бели су остварили историјски успех освајањем звања вицешампиона у Лиги шампиона.

Обраћајући се делегатима Скупштине СД Црвена звезда, Стојан Вујко истакао је да је пред њим функција која је не само велика част већ и обавеза.

Првенствено бих желео да се захвалим свим клубовима који су ме предложили, наравно и професору Шкундрићу, досадашњем председнику Скупштине. Истакао бих да је поверење које сте ми указали велика част али и велика обавеза јер није лако бити председник Спортског друштва Црвена звезда после оваквих изузетних имена која су ту била пре мене. Дозволићете ми да се у овом тренутку посебно захвалим Ивану Тодорову, човеку са визијом, почасном председнику нашег Џудо клуба Црвена звезда -рекао је Вујко.

О плановима за период који је пред нама, Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда каже:

Уверен сам да ће Скупштина и Управни одбор нашег Спортског друштва Црвена звезда, радити успешно заједно, као један тим. Истакао бих пре свега пријатељство које влада међу нама. Са Звезданом Терзићем имам фантастичну сарадњу од самог почетка кроз Управни одбор Фудбалског клуба Црвена звезда, на шта сам посебно поносан– истакао је Вујко.

Када су у питању приоритети у раду новог руководства СД Црвена звезда, Стојан Вујко истиче пре свега развој свих клубова наше велике спортске породице.

Настојаћемо да обезбедимо услове за рад свих клубова, што подразумева да желимо да радимо на развоју свих чланица нашег Спортског друштва. То није лак задатак, али добро је познато да ми као Звездаши увек стремимо врхунским достигнућима. Наш циљ да за време нашег мандата, сви заједно као тим, остваримо још боље резултате него што је то било до сада. Још једном желим да се захвалим свима. Живела Звезда! Живела Србија! – закључио је Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда.

Претходни текстКарте за финале купа у продаји
Следећи текстЗвездан Терзић председник Управног одбора СД Црвена звезда