Петар Шкундрић почасни председник СД Црвена звезда

179

На предлог нашег фудбалског клуба проф. др Петар Шкундрић изгласан је за почасног председника СД Црвена звезда.

„Желим да вам се захвалим на сарадњи која је предуго трајала, иако тих 12 година брзо прође. Хтео сам да кажем ван свих мојих принципа и ван мог професорског кодекса сам остао много дуже на месту председника Спортског друштва него што је то иначе нормално. Један једини разлог је био, а то је љубав према Звезди.Другог мотива није било, никакве друге користи сем те лепоте није било, али сам ипак сматрао да јеног тренутка мора да се пружи могућност млађим, јачим, способнијим него што су људи у мојим годинама.

Ја сам своју активност у Звезди започео још 1971. године. Био сам у управи Рукометног клуба Црвена звезда. Питали су ме на једној конференцији спортских друштава у Трсту: „Како то Звезда успева?“ Шта је то Звездина подлога и снага знајући са каквим буџетом и средствима располажемо у односу на европска спортска друштва која ни упола нису могли да постижу оне резултате које смо ми постигли, не само у фудбалу, не само у кошарци, одбојци, ватерполу… већ у свим дисциплинама. Мој одговор је био: „Љубав, љубав и само љубав!“ Љубав је оно што Звезду чини и најбољом и најлепшом и најдражом и зато сам захвалан што сте ме трпили толико година.

Желим да се захвалим људима који су непосредно са мном сарађивали и радили од председника УО Небојше Човића, са којим сам имао прилике да сарађујем по разним основама, да се захвалим генералном секретару Игору Милојевићу, да се захвалим свим оним људима који су у протеклим мандатима са мном сарађивали, посебно да се захвалим људима из Фудбалског клуба…

Сем речи захвалности и заиста дубоког уважавања свих вас желим да вам још нешто кажем. Нећу се ја повући. Сувише сам ја много времена подарио својој Звезди да би јој окренуо леђа. Већ за десетак дана бићете у прилици да чујете да смо потписали нови спонзорски уговор за СД Црвена звезда. Ја вам дајем реч. Ја сам то завршио и желео сам да одем а да оставим људима који долазе боље могућности и услове него што сам их ја наследио.

Дозволићете ми још да у ваше име и у име свих звездаша изразим велику захвалност свим досадашњим спонзорима, а посебно генералном спонзору ФК Црвена звезда Гаспрому, који нас прати од 2010. године и који ће наставити и даље да прати фудбалски клуб, једно време био је и спонзор спортског друштва.

Хвала вам свима још једанпут и виђаћемо се и уживати заједно у успесима Црвене звезде.“

Претходни текстБорјан као Оља Петровић
Следећи текстКарте за финале купа у продаји