Ватерполисти без победе у трећем дербију сезоне

88

Ватерполисти Црвене звезде поражени су на Бањици од „вечитог ривала“ у трећем дербију сезоне, у оквиру 5.кола лиге од 1. до 6.места – 12:10 (0:3, 5:3, 4:1, 3:3).

Утакмица планирана за суботу је због проблема на базену „Бањица“ одложена за данас. У тим Дејана Савића вратио се Марко Радовић, док је и даље ван строја Вељко Танкосић.

Добар почетак, затим пад и без времена за повратак у меч. Црвено-бели су прву четвртину решили у своју корист 3:0, али су дозволили ривалу да се врати у меч у другом периоду игре. Наш тим је водио и 2:5 и 5:7 у наставку, али није искористио ни петерац, није била добра реализација играча више, што је противник искористио да поведе пред последњих осам минута – 9:7.

У последњем кварталу је било 3:3 за укупних 12:10 за ривала, који се овом победом пробио на друго место, а наш тим ће у плеј-оф са четврте позиције.

Најефикаснији је био Пјешивац са 3 гола, Басара и Милојевић су погађали два пута, Радовић, Вукићевић и Ђурђић по једном.

Противник Црвене звезде у четвртфиналу биће Шабац, а прва утакмица је на програму у суботу на 25.мају. Други меч, у Шапцу, игра се 26.марта. Гол разлика ће бити пресудна уколико екипе славе по једном.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:10 (0:3, 5:3, 4:1, 3:3)
Београд, базен: „Бањица“. Судије: Анђелић и Виријевић. Искључења: Партизан 11, Црвена звезда 9. Петерци: Партизан 3(1), Црвена звезда 1(0).

ПАРТИЗАН: Ристичевић, Јакшић, Гак, Вићковић 2, Алексић 2, Велкић 1, Бовен 1, Нешић, Вицо 1, Андрин, Ловре 2, Којић 1, Булајић, Вавић 2. Тренер: Милош Королија

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Тртовић, Ђурђић 1, Марковић, Суботић, Милојевић 2, Пјешивац 3, Басара 2, Рађен, Вукићевић 1, Гардашевић, Радовић 1, Ивановић, Гајић. Тренер: Дејан Савић.

Претходни текстЗвезда „дугом“ до пол позиције пред плеј-оф
Следећи текстИза југа Маракане – Млађи кадети и пионири нападају титулу