Звездиним џудистима осам медаља на Првенству Србије

96

Протеклог викенда у дворани „Шумице“ у Београду одржано је Појединачно првенство Србије за сениоре на којем су џудисти Црвене звезде освојили 8 медаља, 5 златних, једну сребрну и две бронзане.

Црвену звезду је на овом првенству представљало 21 џудока, 16 у мушкој и пет у женској конкуренцији који су прикупили 48 бодова, што је нашем клубу донело друго место по успешности. Најуспешнији тим био је Кинезис из Ниша са 51 освојеним бодом.

Златне медаље освојили су Страхиња Бунчић (до 66 кг), Филип Јовановић (до 73 кг), Марица Перишић (до 57 кг), Ања Обрадовић (до 63 кг) и Јована Бунчић (до 70 кг). Вицешампионску титулу освојио је Стефан Мајдов (до 90 кг), а до бронзаног одличја дошли су Јован Нишкановић (до 81 кг) и Мина Гачић (до 48 кг), кадеткиња Звезде којој је ово прво сениорско такмичење и најмлађа је такмичарка међу освајачима медаља.

Освајач европских медаља Страхиња Бунчић првотимац Црвене звезде бриљирао је у категорији до 66 килограма.

Било је изузетно добро, задовољан сам како сам радио мечеве. Био сам одличан, брз, тачан и све је прошло како треба. Настављам са припремама за Првенство Европе у Бугарској за месец и по дана. Желим да и тамо освојим златну медаљу и да будем на нивоу као данас.

У категорији до 73 килограма, још једну титулу првака Звезди је донео одлични Филип Јовановић.

– Први утисци после освојеног злата су сјајни. Спремао сам се за ово и срећан сам што сам се попео на трон. Конкуренција је била добра као и сваке године јер је ово такмичење свима приоритет, кад је домаћа сцена у питању. Задовољан сам како сам одрадио цео турнир, настављам да се припремама за наредна такмичења.

Марица Перишић једна од најбољих младих џудисткиња није крила задовољство још једном одлично провером пред Европско првенство за сениоре.

– Конкуренција је била добра, био је ово још један тест за следећа такмичења. Оно што ми је драго је да се публика вратила у халу, да су ту да нас бодре и да је поново она права тамосфера на Првенству.

Ања Обрадовић окитила се још једном златном медаљом.

– Драго ми је што је после две године публика поново била са нама, много је јачи утисак кад је публика ту, боља је атмосфера. Уживала сам на овом такмичењу на коме је и организација била на врхунском нивоу. Драго ми је што сам учествовала и мала прилику да потврдим квалитет, већ трећу годину сам првак државе. Задовољна сам, ово је било још једно такмичење пре међународне сцене. Настављамо припреме за Европско првенство за сениоре, у априлу.

Јована Бунчић на најбољи начин се вратила на татами после најлепшег разлога за паузу, када је постала мама. У конкуренцији до 70 килограма, Јована је била неприкосновена.

– Ово ми је прво државно првенство после три године. Драго ми је да сам показала свој квалитет. Променила сам категорију и драго ми је дас ам и овде показала свој квалитет. Задовољна сам што се све враћа на старо, да је публика поново ту, организација је била одлична. Настављам са припремама за наредна такмичења, посебно за Европско првенство у априлу.

Честитамо Звездиним џудисткињама и џудистима на оствареним резултатима и желимо пуно среће и успеха на будућим такмичењима.

Претходни текстПутујте у Барселону и бодрите Црвену звезду
Следећи текстПобеде кадета и јуниора у мечевима 17. кола