Кадети петицом наставили сезону

78

Кадети Црвене звезде су победом отворили пролећни део сезоне, пошто су савладали екипу Земуна резултатом 5:0, у оквиру 18. кола лиге. Мрежу ривала начео је Алексеј Вукичевић, два поготка дело су Матеје Бубња, а у стрелце су се уписали још Матеја Радоњић и Јован Мијатовић за сигурну победу ученика Слађана Николића.

Земун – Црвена звезда 0:5 (0:3)

Стадион: „СЦ ФСБ Ада Циганлија“.

Судија: Душан Вићентијевић.

Стрелци: Вукићевић у 6, Бубањ у 25. и 65, Радоњић у 45. и Мијатовић у 69. минуту.

Црвени картони: Бастаја (Земун), Л. Ђурић (Црвена звезда).

Земун: Митровић, Средојевић (од 65. Нешковић), Трифковић, Бастаја, Аврамовић, Недовић, Радонић (од 45 Бошковић), Трајковски (од 45. Вукајловић), Обреновић (од 80. Радовић), Живановић (од 55. Продановић), Момчиловић.

Црвена звезда: Беговић, Недељковић, Стојсављевић, Николић, Вукичевић, Л. Ђурић, С. Миладиновић (од 65. Цветковић), Мијатовић (од 70. Димитријевић), Бубањ (од 70. Каришик), Радоњић, Вукојевић (од 55. Петровић).

Наши бисери су до предности дошли већ у шестом минуту меча после уигране акције из прекида. Мијатовић је центрирао, а Ђурић са друге стативе вратио лопту у петерац где се одлично снашао Алексеј Вукичевић и рутински постигао погодак. Три минута касније, могли су наши бисери до још једног гола, али је ударац Бубња са седам метара успео да заустави Митровић. Погодио је мрежу ривала Вукичевић и у 20. минуту, и то фантастичним волеј ударцем, али је због сигнализације офсајда гол поништен. Није то обесхрабрило наше бисере, а поготово не неумољивог Недељковића који је без престанка шпартао по десном боку и био креатор другог поготка за наш тим у овом мечу. Сјајно је проиграо Матеју Бубња, а он у свом стилу, ударцем у ближи угао гола ривала мајсторски погодоио у 25. минуту.

Могао је Мијатовић у два наврата да се упише у стрелце, прво у 28. минуту, а онда и три минута касније. У првој акцији је главом гађао преко гола, а онда је и после низа дриблинга покушао да лобује Митровића, међутим чувар мреже Земуна је успео лопту да пошаље у корнер. Нови погодак уследио је у финишу првог полувремена, а главни актер је био Матеја Радоњић, који се најбоље снашао после гужве у шеснаестерцу домаћих, када га је проиграо Бубањ, а он рутински матирао Митровића.

Мало је недостајало да Миладиновић у 47. минуту погоди када је са ивице казненог простора снажно шутирао у даљи угао и прописно намучио Митровића, који је успео лопту да пошаље у корнер. Ипак, Миладиновић се нашао у улози асистента у 65. минуту када је одлично центрирао за Бубња који је главом, без већих проблема, сместио лопту у мрежу противника и показао због чега је најбољи стрелац лиге. Коначан резултат поставио је Јован Мијатовић у 69. минуту када је после неколико добрих дриблинга, прецизно погодио даљи угао Митровићевог гола.

Претходни текстЗа крај београдског циклуса нова победа црвено-белих
Следећи текстИ одбојкаши после двомеча у полуфиналу