Омладинци заузели прво место

73

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је на теренима иза југа Маракане екипу Вождовца резултатом 6:2, у оквиру заостале утакмице 15. кола националног шампионата. Публика на трибинама наше Омладинске школе, имала је прилику да ужива у бравурама наших бисера, а чак шест фудбалера у црвено-белој екипи уписало се у листу стрелаца. Погађали су редом Данило Теодоровић, Александар Кахвић, Александар Ђермановић, Стефан Пиргић, Мирко Николашевић и Лука Бошковић, док су се као асистенти издвојили Теодоровић два пута, Кахвић, Коста Недељковић и Владислав Голдин за важна три бода и повратак на прво место на табели.

Црвена звезда – Вождовац 6:2 (2:1)

Терени Омладинске школе Фк Црвена звезда.

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Теодоровић у 20, Кахвић у 28, Ђермановић у 52, Пиргић у 61, Николашевић у 87, Бошковић у 88. минуту за Црвену звезду, а Грбовић у 37. и Лазаревић у 82. минуту за Вождовац.

Жути картони: Стојановић (Црвена звезда), Бибић, Пузовић (Вождовац).

Црвена звезда: С. Маринковић, Недељковић, Вукичевић, Ђермановић, Радојевић (од 69. Голдин), Видојевић, Стојановић (од 87. Бошковић), Бранковић (од 80. Милосавић), Пиргић (од 65. Николашевић), Теодоровић, Кахвић (од 65. Бојовић).

Вождовац: Николић, Пузовић, Јевтић, Илић, Зечевић (од 62. Лазаревић), Мојсиловић, Старчевић (од 60. Додић), Бескорвајни (од 78. Митровић), Аврамовић, Грбовић, Бибић (од 46. Живковић).

Изабраници Милана Стегњајића ушли су у меч веома директно и од самог старта кренули су да нападају ка голу противника, а прва озбиљнија прилика виђена је у 15. минуту. Стојановић је добро пробио по десном боку, послао оштру лопту у шеснаестерац до Кахвића, који је снажно шутирао левом ногом у ближи угао, али је један од дефанзиваца изблокирао његов ударац. Лопта се одбила до Теодоровића, који је из прве „опалио“ ка голу, али је и његов шут изблокиран, те је лопта завршила у корнеру. Свега пет минута касније, притисак црвено-белих крунисан је заслуженим поготоком. Недељковић је сјајно прошао по десном боку и послао квалитетан центаршут на другу стативу, где се „поклонио“ Теодоровић, који је и погодио даљи угао за заслужено вођство наше екипе.

Већ у 22. минуту, мало је недостајало да Кахвић дуплира предност. Пиргић је добро упослио управо Кахвића, који је са око пет метара „пуцао“ преко гола. Наши бисери наставили су да атакују на гол гостију, па је тако у 28. минуту виђено ново узбуђење. Поново је напад кренуо са десног бока, а и овог пута Пиргић је био тај који је центрирао дубоко у казнени простор. Теодоровић се овог пута нашао у улози асистента, и сјајно главом спустио до Кахвића, којем није било тешко да спроведе лопту у празну мрежу, за заслужених 2:0. У 37. минуту гости су преко Грбовића, који је погодио са беле тачке. Пред сам крај првог дела игре, поново је могло доћи до промене резултата. Прво је Пиргић покушао након одбијанца, а његов ударац је изблокиран, а већ у следећем нападау, након доброг центаршута Бранковића, Теодоровић је из тешке позиције „гађао“ даљи угао, међутим лопта је прошла поред десне стативе, па се резултат није променио.

Друго полувреме отпочело је у истом ритму, а већ у 52. минуту наши бисери стигли су до новог гола. Стојановић је извео прекид, а након гужве у казненом простору најбоље се снашао Ђермановић, који је „закуцао“ лопту под пречку, за велику радост црвено-белих. Прилике су наставиле да се ређају пред голом гостију, а ново узбуђење виђено је у 61. минуту меча. Кахвић је добро пробио по левом боку, центрирао на петерац, где се одлично снашао Пиргић који је надскочио свог чувара и главом погодио даљи угао.

Гости су смањили резултат у 82. минуту, након што је погодио Лазаревић. Наши бисери су појачали ритам након примљеног гола, па је тако већ након пет минута уследило ново узбуђење. Теодоровић се још једном одлично снашао и одузео лопту противнику, ушао у казнени простор, и асистирао усамљеном Николашевићу, који је сјајно из прве шутирао уз десну стативу, за нови гол нашег тима.

Минут касније након што је ушао у игру, у стрелце се уписао и Бошковић, када је после додавања Голдина сјајно погодио десни угао са око двадесет метара и тиме поставио коначан резултат меча.

Претходни текстКарте за Ренџерс од данас у продаји
Следећи текстПобеда за крај Регионалне лиге