Црвена звезда – Радник 1:1 (1:0)

119

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали са Радником из Сурдулице у оквиру 20. кола Суперлиге Србије. Резултат је био 1:1, а једини стрелац у нашем тиму био је Александар Катаи.

Црвена звезда – Радник 1:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић”, Београд.

Гледалаца: 4286.

Судија: Ђорђе Максимовић.

Стрелци: Катаи у 36. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду, а Стаменковић у 83. минуту за Радник..

Жути картон: Крстичић, Лазетић (Црвена звезда), Јокић (Радник).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Ераковић, Родић (од 58. Дегенек), Срнић, Канга (од 73. Николић), Катаи (од 73. Крстичић), Иванић, Бен ( од 58. Лазетић), Павков (од 58. Фалко).

Резерве: Гордић, Дегенек, Панков, Гобељић, Крстичић, Станић, Николић, Фалко, Лазетић, Вукановић.

Радник: Ранђеловић, Јокић, Радмановац, Богдановски, Миловановић ( од 60. Лукић), Суботић (од 60. Бједов), Орешчанин, Медић (од 60. Бибер), Недељковић (од 73. Стаменковић), Јањић (од 73. Петровић), Спасић.

Резерве: Вукадиновић, Остојић, Симоновић, Лукић, Стаменковић, Петровић, Бједов, Бибер, Стојановић, Миладиновић, Димитров.

Изабраници Дејана Станковића су од самог старта кренули офанзивно, са великом жељом да што пре стигну до поготка и вођства. Прво узбуђење виђено је већ у трећем минуту, а у прилици се нашао Катаи. Након одличне акције, Бен је послао квалитетан центаршут на други крај шеснаестерца где се усамљен нашао Катаи, а он у ситуацији “један на један” није успео да пошаље лопту у мрежу поред голмана гостију који је крајњим напорима успео да спречи промену резултата. Звездина “десетка” се у прилици нашла и четири минута касније, када је након корнера одлично скочио и гађао главом, али је лопта завршила преко гола. Претили су и гости, али је Борјан успео да обрани покушај Богдановског.

Нову прилику за вођство, црвено-бели су имали у 21. минуту меча. Судија је досудио слободан ударац, а Бен је преузео одговорност и “опалио” преко живог зида у ближи угао, али је чувар мреже гостију поново био на висини задатка. Пет минута касније, и Канга је пробао са дистанце, али је био непрецизан. Труд и притисак наших фудбалера исплатио се у 36. минуту. Ранђеловић се није најбоље снашао у петерцу где је након лоше процене оборио Ераковића, а главни арбитар је након консултације са ВАР собом досудио казнени ударац. Катаи је преузео одговорност и добро шутирао у леву страну за заслужено вођство црвено-белих. Шест минута касније – поново реакција ВАР собе и пенал за наш тим, а претходно је Јокић ударио лактом Бена. Међутим, Катаијев ударац је окрзнуо пречку и завршио преко гола.

Други део игре почео је истим интензитетом као и прво полувреме, а већ у 47. минуту могло је да дође до промене резултата. Канга је изборио простор на ивици казненог простора и снажно “опалио” у леву страну, али је био за мало непрецизан. Два минута касније, поново је репрезентативац Габона испалио “пројектил” са дистанце, али је ипак био непрецизан. Наставили су да атакују на гол противника црвено-бели, а у 53. минуту Бен се нашао у шанси да промени резултат. Шутирао је сјајно репрезентативац Коморских острва у даљи угао из слободног ударца, али је Ранђеловић успео да скрене лопту у корнер. Наставили су да прете наши фудбалери па се тако и Иванић нашао у прилици у 60. минуту. Пробио је везни фудбалер по левом боку и са око десет метара гађао даљи угао, али је лопта прошла неколико центиметара поред десне стативе. Исти фудбалер поново је запретио и пет минута касније након одличног напада нашег тима. Катаи је сјајно пробио по левој страни и послао лопту на ивицу шеснаестерца где се нашао Иванић и из прве “опалио” у ближи угао, али је одбрана гостију изблокирала његов шут, па су црвено-бели добили само ударац из угла.

Ипак, гости су стигли до изједначења из прве конкретне прилике када је Стаменковић у 83. минуту после ударца главом матирао Борјана. Настојали су фудбалери нашег тима да дођу до сва три бода, али чврст бедем гостију нас је спречио у томе.

Претходни текстЦрвена звезда дочекује Барселону (уторак, 19)
Следећи текстСтанковић: Нисмо искористили прилике