Црвена звезда вицешампион Европе!

185

Историјски успех српског џудоа, екипа Црвене звезде, на најјачем клупском такмичењу, Лиги шампиона у Паризу освојила је сребрно одличје. У великом финалу црвено-бели у саставу Страхиња Бунчић (до 66 кг), Рустам Орујов (до 73 кг), Зебеда Реквиашвили (до 81 кг), Јован Нишкановић (до 81 кг), Немања Мајдов (до 90 кг), Бојан Дошен (до 100 кг) и Лукаш Крпалек (преко 100 кг) одмерили су снаге са вишеструким освајачем овог такмичења, екипом Јавара Неве у коме су Руси славили 4:1.

На путу до медаље Црвена звезда је била боља од домаћина, екипе Флам 19 3:2. Ни одлична екипа Голден Гори из Грузије није имала решење у полуфиналу за српске шампионе – 3:2.

Стојан Вујко председник Извршног одбора ЏК Црвена звезда по освајању Суперлиге Србије, јасно је најавио да екипа у Париз иде са шампионским амбицијама.

Доказали смо да смо европска џудо сила и да смо у самом врху. Ове сезоне смо били спремни за најсјајније одличје што смо показали током читавог турнира. Наредне године сасвим сигурно идемо на злато. Честитке нашим момцима и честике одличним девојкама из Славије које су освојиле бронзану медаљу у Лиги шампиона – истакао је Стојан Вујко.

Црвено-бели у клупској ризници имају богату колекцију медаља освојених управо у овом такмичењу, сетимо се само Португала (Одивелас) 2019. и бронзаног одличја, као и Румуније (Букурешт) 2018. када су годину завршили идентичним резултатом. У Београду 2016. стигли су до вицешампионског одличја (Клупско првенство Европе) као и 2014. када су на почетку европске клупске приче освојили треће место.

Тодоров први честитао освајачима медаља

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије први је честитао тиму Црвене звезде. Тодоров је имао и привилегију да свечано уручи медаље српским џудистима.

Честитке Славији и Звезди на медаљама, као и Омладинцу коме је ово прво учешће на међународној клупској сцени. У Паризу се пише историја српског клупског спорта. Две екипе у најјачем клупском такмичењу. Звезда је ушла у финале, а Славија бронзана. Ово је најбољи показатељ да Џудо савез Србије има континуитет врхунских резултата на међународној сцени. Учинили сте поносним све љубитеље џудоа и спорта у Србији.

Претходни текстЈованчевић убрзо на залетишту
Следећи текстУ сусрет противнику – Радник