Звезда после великог преокрета победила Младост

91

Ватерполисткиње Црвене звезде победиле су Младост из Загреба резултатом 11:10, у другом колу другог турнира Дунав лиге, а до победе су дошле после великог преокрета у последњој четвртини.

Наиме, Младост је водила од првог минута, у другој четвртини је имала три гола, у трећем периоду је повела и 10:5 и била је близу победе. Међутим, црвено-беле су заиграле много боље и серијом од шест голова су стигле до четврте победе у Дунав лиги, а прве на турниру у Сентешу.

Тим из Загреба је одлично отворио утакмицу и после пет минута је водио 3:0. Сесилија Диаз Меса и Ана Мамоглу су смањиле, а потом је Звезда до средине друге четвртине више пута прилазила на гол минуса. Уследила су два гола Младости, за вођство од 7:4 на полувремену, а потом још два поготка расположених Матее Суелин и Еми Миљковић, за убедљивих 9:4. Серију је прекинула Јана Лујић, да би потом Миљковић својим петим голом на мечу повисила на 10:5 десет минута пре краја утакмице.

Међутим, црвено-беле су се пробудиле у четвртој четвртини. Најпре је Христина Илић из петерца покренула серију, да би 30 секунди касније Ива Лујић смањила на 10:7. Уследио је брзо и гол Сесилије Диаз Месе, да би потом средином те четвртине Христина Илић новим голом смањила на само 10:9. Прво изједначење на утакмици донела је Јелена Шрац два минута и 20 секунди пре краја. После три напада са играчицом више на обе стране, уследио је гол Сесилије Диаз Месе за коначних 11:10.

До краја турнира Црвена звезда ће играти још са екипом Сентеша у суботу, односно против Динама из Букурешта у недељу.

Црвена звезда – ХАВК Младост 11:10 (2:3, 2:4, 1:3, 6:0)
Црвена звезда: Лазић, Лукић, Ј. Лујић 1, Теодоровић, И. Лујић 1, Мамоглу 2, Миловановић, Шарац 1, Диаз Меса 3, Илић 3, Тодоровски, Димитријевић, Пејчић.

ХАВК Младост: Медвешек, Миљковић 5, Петрић 1, Црнички, Лордан, Суелин 3, Медић, Домазет, Букић 1, Брнетић, Розић, Десница, Марић, Божан.

Претходни текстЗвезда убедљива против Бледа
Следећи текстЧудо над чудима Црвене звезде у Новом Месту!