Пораз црвено-белих дама

112

Црвена звезда – Железничар 1:3 (25:21, 25:27, 16:25, 18:25)

У дербију 11.кола Суперлиге Србије за одбојкашице између Црвене звезде и Железничара славиле су гошће из Лајковца 3:1. У овом дуелу црвено-беле су због повреда и болести играчица биле десетковане, али су упркос томе у прва два сета пружиле одличну партију.

Силовит старт црвено белих дама на отварању сета, Врло брзо су се одвојиле на +6 – 9:3, потом и на 16:9. Гошће из Лајковца су успевале да се приближе на три поена, али би то било све. Црвено-беле им нису остављале простор да озбиљније запрете и овај период игре решиле су у своју корист 25:21.

У другом сету почетак је протекао у изједначеној игри, а онда су иницијативу преузеле гошће и повеле најпре 8:6, а потом 11:7 и 13:9. Успевале су црвено-беле да се приближе на само поен минуса, али би се го[‘е поново одвојиле. Звезда је стигла до изједначења 20:20, а одмах потом и прешла у вођство. Ушло се у неизвесну завршницу, играло се поен за поена, а у “резултатској клацкалици” више среће имале су одбојкашице Железничара и резултат у сетовима изједначиле на 1:1.

Од почетка трећег периода гошћ сеу кренуле свом снагом, наметнуле свој ритам и током целог сета биле у вођству које су крунисале победом и вођством 2:1 у сетовима.

На крилима два добијена сета одбојкашице Железничара су фуриозном играле и у четвртом периоду. Од почетка сета биле су у вођству које црвено-беле, упркос великој мотивисаности и доброј игри, нису успевале да угрозе. На крају славље Железничара укупним резултатом 3:1.

Александар Владисављев, тренер Црвене звезде, по завршетку меч истакао је да је његов тим, упркос свим проблемима, у првом делу утакмице пружио добру партију,

Прва два сета смо играли изванредно са тимом који смо могли да изведемо на терен. Није добро кад лекари кроје састав. Постојала је могућност да још пар играчица које су, ипак скупиле снагу и играле, данас паузирају. Прва два сета девојке су биле веома добре. Доста је било ту игра;ица које у претходним мечевима нису превише биле на терену, али су, заиста биле одличне. Мислим да смо били близу да добијемо тај други сет, а онда би било питање како би се завршила утакмица – био је први коментар Владисављева.

Стратег црвено-белих дама сматра да је екипа Железничара умела да искористи своју шансу за победу у дербију након славља у другом сету.

– Одлична екипа Лајковца је то окренула у своју корист и пре свега елементима сервиса и пријема сервиса нас надвисила у 3. и 4.сету, заслужено победила и ја им честитам на томе.

Звезду већ у среду очекује реванш меч полуфинала Купа Србије против Уба. У првом дуелу црвено-беле су славиле 3:1. На питање да ли ће Звезда на Убу бити комплетна Владисављев у овом тренутку нема одговор.

То је питање пре свега за лекаре, физиотерапуте и све остале који се баве девојкама. Има ту разних поблема, од прехлада, вируса, дисторзије зглобова, дискус херније… Мени је непријатно да од почетка сезоне причам о тим проблемима, међутим, сад нам долази јако битан меч. Моја жеља је да оне, пре свега, буду здраве, а онда ће показати колико могу и шта могу. Сигуран сам да онда имамо велике шансе да уђемо у финале Купа – закључио је Владисављев.

Звезда се тренутно налази на 3.месту. Владисављев истиче да је сезона дуга, да у Првенству има још да се игра и да овај пораз не значи ништа. Мислима су већ сви окренути дуелу против Уба у реваншу полуфинала Купа. Меч се игра у среду.

Претходни текстВојводина боља од Звезде у неизвесној утакмици
Следећи текстЗвезда поново боља од шампиона