У сусрет противнику – Брага

70

Црвена звезда ће у четвртак од 21 час гостовати екипи Браге у Португалу у оквиру шестог кола групне фазе Лиге Европе. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да понове одличну партију из Београда и да изборе прво место у групи Ф.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против екипе Браге наш тим се до сада састао три пута. Први пут сусрели смо се у двомечу 1.кола Купа УЕФА када су црвено-бели прошли даље. Меч одигран на „Маракани“ завршен је без голова, а београдски клуб био је ослабљен неиграњем Николе Жигића, који је утакмицу пропустио због картона који је добио у квалификацијама против Интера из Запрешића. Реванш у Португалу, Црвена звезда је започела на прави начин поготком Милана Пуровића на асистенцију Жигића, а крајњи резултат је био 1:1. Изабраници тада Валтера Зенге пласирали су се у Лигу УЕФА, претечу данашње Лиге Европе.

Трећи меч ова два тима био је у сезони 2007/08. у групној фази Лиге УЕФА, а Брага је тада славила са 2:0.

Последњи пут Црвена звезда и Брага су се састали ове сезоне у првом колу групне фазе у другом по јачини такмичењу на старом континетну. Славио је наш тим резултатом 2:1, а тада су се у листу стрелаца уписали Милан Родић и Александар Катаи.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо испрате дуел нашег тима против Браге на чувеном „Каменолому“, моћи ће директан пренос утакмице да погледају на каналу РТС1 и Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 50 бодова налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 46:10. Забележили су наши првотимци шеснаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Напредак у Крушевцу са 2:0, головима Милана Родића и Александра Катаија. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на првом месту у групи Ф са десет освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. Последњи дуел у другом по јачини такмичењу у Европи црвено-бели су савладали Лудогорец на стадиону „Рајко Митић“ са 1:0 захваљујући сјајном поготку Мирка Иванића.

Брага заузима четврту позицију у националном шампионату са укупно 25 освојених бодова. Екипа из Португала је остварила седам тријумфа, четири пута су одиграли нерешено, док су доживели само два пораза, уз гол разлику 23:15. На последњем првенственом мечу Брага је славила над екипом Естролија са 2:0, а оба поготка на том мечу постигао је Рикардо Орта. Када је у питању Лига Европе Брага се налази на другој позицији и има један бод мање од наше Црвене звезде. У претходној рунди овог такмичења португалски представник је поражен од стране Мидтјиланда са 3:2 на гостујућем терену, а голове за Брагу су постигли Рикардо Орта и Галено.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Тренутно најбољи стрелац Браге јесте капитен Рикардо Орта који је ове сезоне постигао 12 голова у свим такмичењима. На листи стрелаца прате га двадесетседмогодишњи крилни нападач Луир Медеирос са четири поготка, док су по два гола постигли нападачи Галено, Абел Руиз и централни бек Раул Силва. Најефикаснији играч Браге када су у питању асистенције јесте горе поменуту Медеирос који је из Нирнберга појачао португалског представника. Од центарфора треба напоменути Мариа Гонзалеса који је из Виљареала прешао у Брагу и младог двадесетједногодишњег Витиња. У везном реду темпо игре диктирају Чикињо, Андре Кастро, Андре Орта и Лукас Минеиро. На позицији десног бека се смењују Јан Коуто, фудбалер на позајимици из Манчестер Ситија, и Фабиано Силва. Крај леве аут линије је стандардан Нуно Секеира, а позиције штопера заузимају Витор Тормене и Диого Леите. Гол Браге чува португаски интернационалац Матеус. Тренер Браге је Карлос Карвахал који је чувен по томе што често мења формације.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија је Марко Гвида из Италије. Крај аут линија помогаће му сународници Ћиро Карбоне и Ђорђо Перети. У ВАР соби седеће италијан Паоло Валери и француз Амаури Делеру. Четврти арбитар биће Лука Паирето такође из Италије.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четрвтак:

-18:45 Антверпен-Олимпијакос
-18:45 Фенрбахче-Ајнтрахт
-18:45 Легија-Спартак Москва
-18:45 Лион-Ренџерс
-18:45 Наполи-Лестер
-18:45 Реал Сосједад-ПСВ
-18:45 Спарта Праг-Брондби
-18:45 Штурм-Монако

-21:00 Селтик-Реал Бетис
-21:00 Ференцварош-Леверкузен
-21:00 Генк-Рапид Виена
-21:00 Лацио-Галатасарај
-21:00 Лудогорец-Митђиланд
-21:00 Марсеј-Локомотива Москва
-21:00 Вест Хем-Динамо Загреб

Претходни текстМилојевић: Данашњи успеси у рангу са нашом светском титулом
Следећи текстНовогодишњи митинг АК Црвена звезда