Напредак – Црвена звезда 0:2 (0:2)

48

Фудбалери Црвене звезде савладали су крушевачки Напредак са 2:0 на гостујућем терену у оквиру 19. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су још једном одлучном партијом дошли до нова три бода и уједно 16. првенствене победе. Београдски црвено-бели су приказали сјајну партију на стадиону „Младост“ у Крушевцу, а у стрелце за наш тим су се уписали Милан Родић и Александар Катаи.

Напредак – Црвена звезда 0:2 (0:2)
Стадион: „Младост“, Крушевац.
Судија: Новак Симовић.
Стрелци: Родић у 5. и Катаи у 43. минуту.
Жути картони: Јовановић (Напредак), Иванић (Црвена звезда).
Напредак: Јорданов, С. Јовановић, Маринковић (од 10. Бачанин), Керкез, Ђуричковић, Мршић, Стевановић (од 87. Иванић), Марјановић, Рашковић (од 66. Кочић), Ђ. Јовановић (од 66. Крстић), Ћуковић.
Резерве: Бркић, Кунић, Кочић, Дабић, Митић, Тодоровић, Спремо, Крстић, Иванић, Миладиновић, Бачанин.
Црвена звезда: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић, Родић, Петровић, Канга (од 77. Крстичић), Иванић (од 90. Станић), Катаи (од 77. Лазетић), Бен (од 46. Живковић), Павков (од 66. Срнић).
Резерве: Гордић, Дегенек, Панков, Крстичић, Станић, Лазетић, Живковић, Срнић, Гобељић, Вукановић.
Ушли су офанзивно фудбалери Црвене звезде у меч, а иницијатива у уводном делу наше екипе се исплатила већ у 5. минуту утакмице. Катаи је извео одличан корнер на прву стативу, Ераковић је главом пребацио лопту на другу крај петерца, а све то је сјајно испратио Родић коме није било тешко да затресе мрежу екипе Напредка за предност од 1:0. Наставили су београдски црвено-бели да нападају према голу Јорданова, а у 11. минуту Иванић је снажно шутирао са дистанце. Међутим, ударац везног фудбалера нашег тима је крајњим напорима чувар мреже домаће екипе скренуо у корнер. Одлично су комбиновали Иванић и Катаи на десном боку у 16. минуту игре, потом је Иванић пронашао Павкова у казненом простору након чега је снажно шутирао Звездин центарфор, али је његов покушај био изблокиран. Покушао је Гајић са велике удаљености у 19. минуту, али није био прецизан.
У 28. минуту Катаи је одлично пробио одбрану Напретка по левом боку потом одличним центаршутем пронашао Бена. Репрезентативац Коморских острва је лепо примирио лопту, а потом шутирао снажно, међутим његов покушај је изблокиран. После само два минута поново је десетка нашег тима била у улози асистента. Овога пута је Катаи центрирао из слободног ударца, а највиши у казненом простору домаће екипе био је Ераковић који је упутио одлучан ударац главом, али је лопта отишла преко пречке. Ређале су се шансе пред голом Напретка, а у следећем нападу Канга је гађао унутрашњим делом стопала са ивице шеснаестерца, међутим лопта је прошла тик поред леве стативе гола Јорданова. Поново је Ераковић био најопаснији у казненом простору екипе из Крушевца после прекида. Шутирао је млади штопер нашег тима након гужве у казненом простору, али није успео да погоди оквир гола.
Велику шансу је имао Ел Фарду Бен у 38. минуту. Гајић је одложио повратни пас према Канги, а искусни везни фудбалер је „луцидним“ пасом проиграо Бена који је у ситуацији „један на један“ успео да матира Јорданова, али не и да погоди мрежу. Играо се 43. минут када се мајсториским потезом у стрелце уписао Катаи. Петровић је послао изванрендан пас према Катаију који је „боцнуо“ чувара мреже противничке екипе и још једном показао свој магију на терену. Пробао је Катаи и ударцем са дистанце да се још једном упише у стрелце, али је овог пута Јорданов био добро постављен.
Извршио је Дејан Станковић прву измену на старту другог дела игре, у игру је ушао Ришаиро Живковић, а терен је напустио Ел Фарду Бен. Запретила је Звезда управо преко Живковића у 50. минуту. Канга је послао прелепо додавање у простор, Живковић је показао своју брзину и на крају шутирао искоса, али је Јорданов био добро постављен. Могли су фудбалери Напретка да смање предност само минут касније. Ђуричковић је погодио стативу, а Бачанин је из офсајд позиције послао мрежу како је касније потврдила и ВАР соба. Покушао је Катаи из слободног ударца у 56. минуту да лобује Јорданова, али је мало недостајало нашем крилном нападачу да на „лукав“ начин савлада чувара мреже Напретка.
Само минут касније гађао је Катаи са ивице казненог простора даљи угао противничког гола и поново показао да је један од најбољих играча на терену. Међутим, центриметри су недостајали фудбалеру рођеном у Србобрану да постигне други погодак на  мечу. Наставио је да мења Дејан Станковић па се од 66. минута на терену нашао Славољуб Срнић, док је игру напустио Милан Павков. У 77. минуту двоструку промену направио је шеф стручног нашег тима. Млади талентовани нападач Марко Лазетић је заменио Александра Катаија стрелца другог поготка за наш тим, док је Ненад Крстичић ушао у игру уместо Гелора Канге. Шутирао је снажно и веома прецизно Гајић са 25 метара у 83. минуту, али је Јорданов последњим напорима успео да пребаци лопту преко пречке. У следећем нападу нашег тима пробао је и Иванић са велике дистанце, међутим шутирао је право у чувара мреже екипе из Крушевца.  Последњу промену извршио је Дејан Станковић на утакмици. Уписао је наступ на стадиону „Младост“ и Петар Станић који је заменио Мирка Иванића. Наши првотимци су мирном игром привели меч крају и уписали нову шеснаесту победу у Суперлиги Србије.
Претходни текстВатерполисти сломили отпор Пролетера у финишу за пету суперлигашку победу
Следећи текстСтанковић: Иницијатива донела голове