Звезда угостила хероје овог доба

78

Фудбалски клуб Црвена звезда је још једном показао да се ради о друштвено-одговорном клубу, а овог пута је угостио представнике најважнијих здравствених установе наше земљи, који се свакодневно боре против корона вируса.

Наш клуб као што је то било и од самог почетка пандемије наставља да посвећује пажњу здравственим радницима који су у најтежим ситуацијама показали да су највећи хероји. Директори и представници здравствених установе су током данашњег дана посетили стадион “Рајко Митић”, а испред Црвене звезде хероје овог доба су угостили председник нашег клуба Светозар Мијаиловић, као и шеф стручног штаба Дејан Станковић.

После обиласка Музеја нашег клуба и разговора о важности вакцинације, која је од пресудног значаја у борби против корона вируса, присутнима се обратио председник Црвена звезде, Светозар Мијаиловић.

Ви сте хероји овог доба, али мислим да су лекари увек хероји јер су увек у прилици да се боре за здравље, људски живот и оно што је најплеменитије у човеку кад има такву улогу да може помоћи ономе коме је та помоћ неопходна. Желим вам да имате што мање посла, јер ће се на тај начин потврдити да се мере које се предузимају дају резултате. Ова пошаст која је захватила свет одражава се не само као болест на људе, него као нешто што из темеља мења и неке навике, а и живот људи, не само оних који су добили ту болест него и њихове околине и друштва у целини. Зато је ваша улога велика, тражите, инсистирајте, да све оно што би спречило или омогућило да се што пре ова пандемија савлада да се то испуњава и на тај начин ослободите оне капацитете који су сада попуњени и неке друге болести које прате људе не могу да дођу управо због тога на ред. Желим вам здравље и да овде у нашем дому у коме видите све ове трофеје уживате, а они резултат једног тешког, напорног рада, уз много талената. Трофеји су потврда одличних резултата, и ми смо напорним радом дошли у прилику да овај музеј има толико трофеја међу којима и два најзначајнија европског шампиона и светског првака – поручио је Светозар Мијаиловић.

Директор Клинике за инфективне и тропске болести, која је у склопу Клиничког центра Србије, Горан Стевановић истакао је да је Црвена звезда у безброј ситуација показала да је једна од најзначајнијих институција која подиже свест младима, али и да је пружила велику помоћ од почетка пандемије у виду донација, на којој је целокупни здравствени систем Србије захвалан.

Изузетно нам је задовољство што смо овде, у једној од наших кућа фудбала и морамо да кажемо нашем најуспешнијем фудбалском клубу. Можда јесам мало пристрасан, али не треба заборавити да поред озбиљних спортских успеха, Спортско друштво Црвена звезда и посебно фудбалски клуб су увек били свесни ситуације и посебно помагали. Један део јавности је можда већ стигао да заборави да је на самом почетку ове пандемије да су прву помоћ у виду тестова и неких других потрепштина обезбедили Спортско друштво Црвена звезда и Фудбалски клуб Црвена звезда и донирали Инфективној клиници и то нам је значило на самом почетку, али много више значи ваша подршка, јер оваква друштва и клубови имају велики број пратилаца, следбеника и ваша едукативна улога је веома значајна. Прослављени фудбалер и садашњи тренер вашег клуба Дејан Станковић је рекао да се вакцинисао, да се његова породица вакцинисала, као и да су се играчи у клубу вакцинисали, то даје додатни подстрек пре свега младој популацији која нам је још увек проблематична у поштовању заштитних мера да нам се свима заједно придружи и да нам омогући поново да гледамо пуне стадионе и опет да наша Маракана обара рекорде по броју гледалаца који ће бити присутни, а услов да се се то деси јесте да морамо заједно да урадимо нешто, а Црвена звезда ради свој део посла. Велики је подстрек здравственим радницима који можемо да кажемо су већ две године у ковид систему и покушавају да помогну сваком оболелом грађанину. Једино што могу да урадим је да се захвалим свима који помажу и свима који се и сете здравствених радника, али и дају допринос у борби против ове боелсти. Црвена звезда је једна од институција која то стално ради и у име свих нас, а посебно оних који су зведаши могу да кажем да нам желим свима успешан излазак из овог проблема, а Црвеној звезди да ова просторија ускоро постане претесна за трофеје и да на врху пирамиде имамо још два или три крунска трофеја, то би заиста било лепо. Прошло је већ довољно времена од освајања најзначајнијих клупских трофеја, могли бисмо поново да видимо неки нови у овим витринама – истакао је Горан Стевановић, директор Клиничког центра Србије – Клиника за инфективне и тропске болести.

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија
Следећи текстВетар у леђа за домаће пехаре