Пораз Звезде од Хановера у Београду

100

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз од Хановера резултатом 12:15 у 4. колу Лиге шампиона.

Након изузетно напорне недеље и јаких утакмица у Регионалној премијер лиги, црвено-беле је очекивао тежак задатак против изузетног противника из Немачке.

Гости су у раној фази утакмице дошли до вођства од 3:0, а стрелци су били Нагаев, Мацан и Александар Радовић. Црвено-бели су прекинули серију Хановера када је Вук Милојевић, из игре са играчем више, смањио заостатак нашег тима, али већ у следећем нападу Немци су повисили резултат. Прелепим лобом Душана Марковића Звезда долази до другог гола, а Дарко Бргуљан одговара на другој страни за вођство Хановера од 5:2. У завршници прве четвртине Пјешивац је изборио петерац, а реализатор најстроже казне био је Гаврил Суботић. До краја врло ефикасних првих осам минута игре Дарко Бргуљан је постигао свој други гол за предност Хановера од 6:3.

На самом почетку другог периода игре Суботић је искористио предност играча више да постигне свој други гол. На другој страни, Смиљевић је скривио петерац из ког је Радовић вратио немачком тиму стечену предност, а потом је Ћорушић повећава и на плус четири. Марко Радовић после одличне акције постиже пети гол за Црвену звезду, а Суботић се затим још једном уписује у листу стрелаца за 6:8. Међутим, Хановер је имао одговор. Уследила су два гола, прво Матије, па онда и Драка Бргуљана чиме су се гости вратили четири гола вишка. Звезда је изборила још један петерац, а овога пута прецизан је био Вељко Танкосић за 7:10 колико је и остало до краја првог полувремена.

Средином треће четвртине виђена је сјајна акција наших ватерполиста Душана Марковића и Стефана Пјешивца, који је из окрета сместио лопту у мрежу Хановера. Још једну изграђену акцију из игре са играчем више реализовао је Иван Басара, па је Црвена звезда пришла на само гол заостатка. Винкелхорст прекида Звездину серију, али одговара Басара и смањује на 10:11. Хановер до краја треће четвртине преко Дарка Бргуљана поново повећава предност, па се на предах отишло са резултатом 10:12.

Својим другим поготком Винкелхорст је повисио вођство Немаца, али је убрзо Басара вратио Звезду на минус два. Црвено-бели су преко Милоша Вукићевића смањили на 12:13. Црвена звезда је имала напад за изједначење, али је после одличног ударца Марковића лопта остала на оквиру гола и шанса је отишла у неповрат. Александар Радовић на два и по минута пре краја меча налази пут до мреже гола Владимира Мишовића и доводи Хановер на корак до тријумфа. Звездини ватерполисити су у завршници остали без енергије што је Нагаев искористио да из контранапада постигне гол и постави коначан резултат – 12:15.

Најефикаснији на мечу био је Дарко Бргуљан који је постигао четири гола за Хановер, док су се у екипи Црвене звезде истакли Гаврил Суботић и Иван Басара са по три постигнута гола.

Црвено-бели су доживели и трећи пораз у Лиги шампиона и уз један тријумф и 3 бода се тренутно налазе на 6. месту групе Б. У наредном колу Црвена звезда ће бити домаћин дубровачком Југу, а тај меч је на програму 15. децембра у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВАСПО98 ХАНОВЕР 12:15 (3:6, 4:4, 3:2, 2:3)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Матан Шварц (Израел) и Габор Вогел (Мађарска). Играч више: Црвена звезда 13(7), Хановер 12(5). Петерци: Црвена звезда 2(2), Хановер 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1(1), Ђурђић, Марковић 1, Суботић 3(1), Милојевић 1, Пјешивац 1, Басара 3, Рађен, Вукићевић 1, Смиљевић, Радовић 1, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић.

ВАСПО98 ХАНОВЕР: Шенкел, Ћорушић 1, Мацан 2, Реал, Д.Бргуљан 4, Радовић 3(1), Муслим, Нагаев 2, Кубиш, М.Бргуљан 1, Шојце, Винкелхорст 2, Гец. Тренер: Карстен Сехафер.

Претходни текстСтанковић: Пишемо три бода
Следећи текстЦрвена звезда славила у првом мечу полуфинала Купа Србије