Црвено-бели протутњали кроз Милановац

95

Таково – Црвена звезда 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)

Још једна победа црвено-белих одбојкаша, овога пута у 9.колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије. На гостовању у Горњем Милановцу савладан је домаћин Таково 3:0. Полусезону Звезда је завршила на првом месту на табели.

Меч су боље отворили домаћи, брзо се одвојили на четири поена предности и ту разлику су одржавали током већег дела првог сета. Водило је Таково 5:1, 9:5 и 11:7, али кад је Звезда стигла до изједначења 14:14 преузела је контролу над игром, а врло брзо и над резултатом. Полако, али сигурно одличном игром у нападу, сигурном блок одбраном ломили су ривала и тај период решили у своју корист за вођство 1:0.

У истом ритму Звезда је наставила и у другом периоду. Од старта повела, имала и по седам поена предности – 18:11, 19:12 и 21:14, да би сет окончала са пет поена разлике за вођство 2:0.

Сигурно вођство није успавало црвено-беле већ су и у последњем периоду игре били доминантни у свим сегментима игре. Звезда је правила разлику, која је у неколико наврата износила 6 поена, што је било недостижно за тим домаћина.

По завршетку меча Игор Жакић, тренер Црвене звезде, осврнуо се на победу своје екипе.

Добра победа за нас. Мирна утакмица од половине првог сета па до краја. Држали смо све у својим рукама и добро изгледали на терену што ми је драго. Посебно смо били добри у фази одбране где смо противнику дали мало простора да прави поене директно из првог напада. Успевали смо то да неутралишемо, пре свега због добре одбране.

Стратег црвено-белих је прокоментарисао и нешто слабији старт меч.

Имали смо мало лошији улазак у утакмицу који је трајао ту негде до половине првог сета. После смо се наместили, наметнули свој ритам, успели да тријумфујемо и завршимо полусезону онако како смо хтели и прижељкивали – на првом месту – закључио је Жакић.

Први део сезоне је завршен, али паузе још увек нема. Већ за викенд Звезду очекује нови суперлигашки изазов. На Бањицу долази Млади Радник. На отварању сезоне Звезда је у Пожаревцу славила 3:1, истим резултатом којим је тријумфовала и у првом мечу полуфинала Купа одиграном у среду.

Претходни текстИспуњен циљ и у Врбасу: Четврта „стотка“ за девету победу
Следећи текстПораз и од Јадрана у Сплиту