Мушки пораз ослабљене Црвене звезде мтс у Мадриду

18

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Реала у Мадриду 79-67 (16-13, 16-19, 25-14, 22-21), у 11. колу Евролиге.

Најефикаснији код црвено белих који су и овај меч одиграли некомплетни, били су Холинс са 16 и Цирбес са 12 постигнутих поена.

У екипи Реала најефикаснији су били Тавареш са 15, Поарје са 14 и Ханга са 11 поена.

Црвена звезда је сада на скору 4-7, док је Реал Мадрид на врху табеле са скором 9-2.

Црвено бели који су ову утакмицу одиграли десетковани без Митровића, Вајта, Волтерса, Калинића, играли су “мушку” утакмицу у „WiZink“ центру и борили се против једног од кандидата за највиши пласман готово 30 минута, али је трећа деоница коју су одиграли са скраћеном ротацијом и остали без енергије “пресудила”, па су бодови остали у Мадриду.

На полувремену је било сјајних 32-32, успаване црвено беле пробудио је Цирбес у првом полувремену, наш тим је чак и повео у финишу првог дела игре.

На крају треће деонице Реал је имао плус 11, у четвртој су имали и максималних плус 17, али су се борбени кошаркаши Црвене звезде мтс борили до краја и изборили частан пораз, који им нико неће замерити у околностима у којима су играли ову утакмицу.

Дворана: Визинк Центар (Мадрид). Судије: Мехди Дифала, Кармело Патернико, Елијас Коромилас.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Давидовац 6, Марковић 2, Лазић, Добрић 9, Холинс 16, Симоновић 6, Ивановић 8, Кузмић 8, Цирбес 12.

РЕАЛ МАДРИД: Козер 5, Нуњес 2, Ертел 9, Фернандес 7, Абалде 9, Ханга 11, Вукчевић, Поарије 14, Таварес 15, Љуљ, Јабуселе 7, Ндиаје.

Црвено бели се одмах враћају за Београд, већ у понедељак очекује их утакмица са СЦ Дерби у Подгорици, а наредног петка гост црвено белих у хали “Александар Николић” биће захуктала екипа Уникса, која је једно од најпријатнијих изненађења у досадашњем делу (трећини) сезоне.

Претходни текстСтанковић: Успели смо да изротирамо и прођемо
Следећи текстТрећа „стотка“ за осму победу пред одлучујући меч Еврокупа