Црвена звезда је првак Србије!

159

Рагбисти Црвене звезде су успели да по пети пут узастопно освоји титулу првака Србије.

У директном двобоју са вечитим ривалом Партизаном, црвено-бели су успели да по други пут ове сезоне савладају црно-беле, али што је много битније и до шесте титуле првака Србије. Тријумфом су се на најбољи начин реванширали љутом ривалу за поразе у финалима Супер Купа Србије и Купу Србије.

Према свему што су показали, црвено-бели су постали шампиони потпуно заслужено. У потпуности су надиграли Партизан, који је од самог старта био у подређеном положају.

Звезда је од првог минута стартовала силовито. Већ у трећем минуту црвено-бели су наговестили да се неће тако лако одрећи шампионске титуле. После добре акције, у којој су искористили лошу реакцију одбране Партизана, Звезда је дошла у воđство есејем Александра Штефуља. Црвено-бели су у 9. минуту након есеја Николе Ђурића и гола Милоша Зоговића удвостручили предност. Црно-бели су се из летаргије тргли тек у 25. минуту, када су након есеја Александра Павловића и голом Џавида Јашарија смањили вођство Црвене звезде на 6:12. До краја првог полувремена, црно-бели су се примакли на само два поена разлике, и то након што је Павле Војиновић у 35. минуту постигао есеј. Џавид Јашари је промашио шут за изједначење, тако да су наши рагбисти на паузу отишли са предношћу од 10:12.

Изгледа да је одмор много више пријао играчима Звезде. Очигледно да је тренер црвено-белих, Новозеланђанин Еди Петиборн успео да смири своје играче и улије им нову дозу самопоуздања, која их је красила на старту утакмице. Поново су црвено-бели кренули силовито, али се Партизан солидно бранио све до 57. минута када је Милош Зоговић направио прави дар-мар у одбрани домаће екипе, и постигао најпре есеј, а затим и гол за предност од 18:10. Након вођства Звезде, поново је завладала нека апатија у редовима црно-белих, што је Милош Ћалић искористио и у 66. минуту постигао четврти есеј за наш тим. Зоговић је опет непогрешив и Звезда на неких дестетак минута пре краја има вођство од 24:10. У 69. минуту Александар Павловић је својим другим есејем, а потом је и Јашари био прецизан, па је Партизан смањио на 16:24. Пет минута касније Џавид Јашари постиже гол, који Партизан приближава на само 6 поена заостатка. У 76. минуту капитен Црвене звезде Војислав Дедић постигавши пети есеј за свој тим решава питање победника. Зоговић је поново неумољив за коначних 18:30 и шесто славље за црвено-беле.

Спортско друштво Црвена звезда честита рагбистима, стручном штабу и свима у Рагби лига клубу Црвена звезда на одбрани титуле првака Србије.

Партизан 1953 – Црвена звезда 18:30 (10:12)

Стадион: ФК Херој Полет Јајинци. Гледалаца: 100. Судија: Радослав Новаковић. Помоћници: Славиша Зекић, Душан Вирц. (сви Београд).

Поени за Партизан 1953: есеја 3 – Александар Павловић 25 и 69 минут, Павле Војиновић 35 минут. Голови: Џавид Јашари 3/4.

Поени за Црвену звезду: есеји 5 – Александар Штефул 3 минут, Никола Ђурић 11 минут, Милош Зоговић 57 минут, Милош Ћалић 66 минут, Војислав Дедић 76 минут. Голови: Милош Зоговић 5/5.

Партизан 1953: Драган Јанковић, Немања Манојловић, Александар Павловић, Томислав Стојиљковић, Павле Војиновић, Џавид Јашари, Владимир Милутиновић, Страхиња Стојиљковић, Ђорђе Стошић, Ђорђе Крњета, Денис Бибић, Енис Бибић, Стеван Стевановић. Резерве: Андреј Маринковић, Велибор Карановић, Душан Милутиновић, Јасмин Бибић. Тренер: Никола Србљанин

Црвена звезда: Милош Зоговић, Валентино Миловановић, Миодраг Томић, Петар Милановић, Рајко Трифуновић, Александар Ђорђевић, Војислав Дедић, Марко Јанковић, Владислав Дедић, Милош Ћалић, Никола Ђурић, Стефан Недељковић, Урош Мартиновић. Резерве: Балша Жарковић, Марко Шатев, Марко Јевђић, Александар Штефуљ. Тренер: Еди Петиборн.

Претходни текстНови пораз Звезде од Сиска
Следећи текстЗвезда савладала Валис и уписала четврту победу