Звезда убедљива у дербију против Партизана

70

У дербију трећег кола квалификационог турнира Првенства Србије, ватерполисткиње Црвене звезде победиле су на Бањици Партизан са убедљивих 14:6 (2:0, 4:2, 3:1, 5:3).

После 90 секунди игре капитен Звезде, Христина Илић, донела је вођство црвено-белој екипи, а у последњим секундама првог периода предност је дуплирала Ива Лујић. Партизан је брзо надокнадио заостатак преко Јоване Ребић и Милице Настић, па је већ после 56 секунди игре у другој четвртини било 2:2.

Међутим, тим Драгане Ивковић заиграо је много боље и серијом 6:0 Звезда је стигла на корак од победе. Редом су мрежу црно-белих тресле Татјана Теодоровић, Сесилија Диаз Меса, Ана Мамоглу и поново Диаз Меса, за вођство од 6:2 на полувремену, а у наставку су серију продужиле Јана Лујић и поново Мамоглу.

Налет је на кратко прекинула Ребић, али су Диаз Меса и Мамоглу погађале за 11:3 и тада је и дефинитивно питање победника било решено, а Звезда је са млађим играчицама привела меч крају.

Најефикаснија је била Кубанка Сесилија Диаз Меса са четири, док је Гркиња Ана Мамоглу додала три поготка. Два пута се у стрелце уписала Тара Пејчић, а по једном су погађале Ива и Јана Лујић, Татјана Теодоровић, Христина Илић и Андреа Гашић.

Црвена звезда ће квалификациони турнир затворити утакмицом против Валиса у понедељак од 20:45 на Бањици.

Партизан – Црвена звезда 6:14 (0:2, 2:4, 1:3, 3:5)
Партизан: Ђорђевић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 1, А. Трмчић, Рудић, Ребић 2, Д. Милићевић, Марков, Мандић 1, Миладиновић 1, Андрејић, Карличић, Настић 1. Тренер: Сафет Хоџић.

Црвена звезда: Лазић, Пејчић 2, Ј. Лујић 1, Теодоровић 1, И. Лујић 1, Мамоглу 3, Тодоровски, Шарац, Диаз Меса 4, Илић 1, Гашић 1, Зелић, Димитријевић. Тренер: Драгана Ивковић.

Претходни текстРутински тријумф Црвене звезде у Задру
Следећи текстНаиса славила на Бањици