Куп, четвртфинале: Девојке у Старој Пазови, момци дочекују Ниш

42

У просторијама Одбојкашког савеза Србије жребом су одређени парови 56. четвртфинала Купа Србије у конкуренцији одбојкашица и 57. у мушкој конкуренцији. Црвену звезду очекују дуелу са Јединством из Старе Пазове и Нишом.

Одбојкашице Црвене звезде састаће се са Јединством из Старе Пазове, која са нашим тимом дели прву позицију на табели после три одиграна кола БПШ Суперлиге са максималним учинком, али два бода више. Први меч је на програму у уторак од 18 часова у Старој Пазови, док је реванш недељу дана касније, 2/3.новембар на Бањици.

Црвена звезда тражи први пролаз у полуфинале после три године и финала 2019.

Одбојкаши ће у дуелима против Ниша тражити пролаз у полуфинале, после такође три године. Звезда је домаћин у првом мечу, у среду на Бањици од 18.30, а реванш је у Нишу седам дана касније.

Одбојкашице Црвене звезде су апсолутне рекордерке по броју трофеја у Купу са 17 пехара, последњим у сезони 2013/14, док су одбојкаши одмах иза Војводине (15) са 14 пехара, последњим 2019.године у Лајковцу.

Остале парове чине, у женској конкуренцији: Железничар – Партизан Сокербет, Срем – ТЕНТ и Спартак – Уб, и у мушкој: Рибница – Млади Радник, Војводина – Спартак Љиг и Партизан Сокербет – Раднички Крагујевац.

По пропозицијама Купа Србије у четвртфиналу и полуфиналу се играју две утакмице.

У случају да противници имају по једну победу, полуфиналисту или финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити полуфиналиста или финалиста, игра се додатни „златни сет“, који одређује коначног победника четвртфинала и полуфинала.

Трофеј бране Железничар из Лајковца и Рибница из Краљева.

Претходни текстУ сусрет противнику – Раднички Ниш
Следећи текстЈЛС: Звезда убедљива на гостовању вечитом ривалу