Лековић и Лечић потписали до 2024.

73

Црвена звезда наставља са праксом чувања најталентованије деце која стасавају у нашем клубу, па је тако штопер Стефан Лековић продужио сарадњу, а Лука Лечић потписао први професионални уговор. Обојица су парафирали трогодишњи уговор, а презадовољан због тога био је главни тренер наше Омладинске школе – Никола Јелић.

Лековић и Лечић су фудбалери који спадају у групу најталентованијих у нашој Омладинској школи. Презадовољни смо и овим чином је Црвена звезда показала колико чува своју децу, као што то већ и годинама чини, а опет и они су показали да верују клубу, и да виде себе и своју будућност овде. Пресрећни смо, верујем да ће обојица једног дана играти у првом тиму – закључио је Јелић.

Стефан Лековић је неко ко је у нашем клубу још од најранијег доба и прошао је малтене све узрасне категорије. Иако је већи део стажа провео као дефанзивни везни фудбалер, момак рођен 2004. године је прекомандован на штопера, а искуство из средине терена му сада итекако значи, јер се издвојио у тиму наше омладинске селекције као неко од кога почињу готово сви напади у екипи. Способан да из задње линије изнесе лопту, понекад и до противничког шеснаестерца, Лековић има карактеристике „модерног“ штопера. Стандардни репрезентативац Србијеу јуниорској конкуренцији је први професионални уговор потписао прошлог лета, а већ сада је продужио сарадњу са Црвеном звездом.

Велика ми је част што сам у прилици да продужим уговор са Звездом. Заиста дајем све од себе на тренинзима и утакмицама и ово доживљавам као својеврсно препознавање мог труда, што ме додатно мотивише да наставим тако да радим. За мене је Звезда више од клуба, ту сам практично од кад сам „проходао“ и не постоји место на ком бих био пре од овог где сам сад. Поносан сам на то и захвалио бих се свима који су били уз мене сво ово време. Жеља ми је да дебитујем за клуб и одиграм што више утакмица у црвено-белом дресу – рекао је Лековић.

Лука Лечић је рођен 2005. године у Пљевљима, а у наш клуб стигао је пре годину дана из локалног клуба Брезнице. У старту се издвојио као један од најбољих фудбалера кадетске селекције, а елеганцијом и стаменошћу на средини терена подсећа на неке од најбољих централних везиста данашњице. Иако млађи готово две године од конкурената, стандардан је на средини терена наше омладинске селекције и један од фудбалера на које се Марко Неђић највише ослања. Лечићу је ово први професионални уговор, а пресрећан је што га потписује са клубом за који навија.

Осећај је сјајан. Могу сигурно да кажем да сам остварио један од својих снова, а то је потписивање уговора са Црвеном звездом, клубом за који навијам целог живота. Стигао сам пре годину дана и могу да кажем да су ме сви одлично прихватили, а посебна захвалност иде саиграчима који су ме од првог тренутка дочекали као најрођенијег. Што се тиче циљева у Звезди, желим да једног дана заиграм на Маракани пред пуним трибинама и наравно да постигнем гол. Није ми то примарни задатак ни сада, али волим да постижем поготке. Што се тиче каријере и живота, жеља ми је да пре свега будем добар човек, а тек онда иде оно фудбалски, а то је да из дана у дан постајем бољи, док једном не будем најбољи и испуним сав свој потенцијал – рекао је Лечић.

Претходни текстОмладинци спремни за Сент Патрик
Следећи текстПродаја карата за меч са Албом од уторка