Младеновић: Ривал је много јак, али верујем у Звезду

71

Црвена звезда ће у четвртак од 18 часова и 45 минута дочекати португалског представника Брагу на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру прве утакмице групне фазе Лиге Европе. Легенда и бивши капитен нашег клуба Драган Младеновић се присетио двомеча са Брагом из 2005. године када се наш тим пласирао у тадашњи Куп УЕФА и нагласио да Црвена звезда треба да иде на победу.

Брага је заиста јак противник. Можда се људима чини да Брага није звучан ривал, али имају велики буџет око 50 милиона, а сама вредност њихових играча износи преко 100 милиона. Реч је снажном противнику који је већ играо финале Лиге Европе. Тренутно играју брз нападачки, атрактиван фудбал, са веома брзом транзицијом. Нису су се узалуд налазили у првом шеширу и знамо да важе за фаворита у групи. Звезди неће бити лако, добро је што се први меч игра на Маракани, јер ће Звезда имати подршку навијача – рекао је Младеновић.

Пре шеснаест година Звезда се први пут у својој богатој историји сусрела са Брагом, а Младеновић је био један од главних актера тог двомеча после кога се наш клуб пласирао у Куп УЕФА.

Тешка утакмица, Брага је и тада имали јако добру екипу. Постојао је план да не примимо гол у Београду пошто је и даље важило правило гола у гостима, тако да нам је одговарао нерешен резултат и знали смо да ако успемо да постигнемо гол у гостима имамо шансе за пролаз даље. Тај план се испоставио као добар у том тренутку, Валтер Зенга је то одлично замислио и буквално се тако десило. Били смо ослабљени због суспензије Николе Жигића, али нам је више значило што је играо у реваншу. Имали смо мало среће у Португалу, али с обзиром на оно што нас је пратило свих претходних година можемо рећи да се све вратило. Примили смо гол пред крај утакмице у 85. минуту меча, а последњих десет минута је било тешко и чинило се да смо играли сат времена. Брага је била много добра екипа у том тренутку, појачали су се из Париз Сен Жермена, а тада је за Брагу играо и мој бивши саиграч из Реал Сосједада – Росато. Све у свему имали смо среће, али смо заслужено прошли даље – наставио је Младеновић.

Говорио је директнор наше Омладиске школе о сезони 2005/06. и победничком карактеру тадашње генерације црвено-белих, када је носио дрес свој вољеног тима, и истако да Звезду очекује тежак меч, али да се нада тријумфу.

Красила нас је добра атмосфера, имали смо сјајну екипу и победнички дух што се и показало на крају сезоне када смо освојили дуплу круну. Оставили смо добар утисак у Европи, на неким мечевима нас је рецимо погледала срећа, а са друге стране на неким није, рецимо против Базела и Стразбура. Показали смо да можемо да будемо конкурентни у Европи, утакмица против Роме је сведок томе. Постојао је другачији систем такмичења играла се по једна утакмица у групној фази. Имали смо лош жреб где су нам долазили Рома и Базел, а гостовали смо Тромсе и Стразбуру. Било би боље да је било обрнуто. Звезду очекује тешка утакмица против Браге у четвртак, оба тима имају добре екипе. Црвена звезда је показала да може да игра са најачима, сада као навијач и неко ко ради у Звезди очекујем да мој клуб победи – закључио је Младеновић.

Претходни текстЗлатним ватерполо јуниорима уручене плакете „Наш шампион“
Следећи текстОтказан пут у Грчку