Иза југа Маракане – Звезда оаза репрезентативаца

48

Да у Омладинској школи Црвене звезде стасавају талентовани фудбалери спремни за изазове и када је реч о националним селекцијама, говори чињеница да ће се почетком септембра јуниорским селекцијама репрезентације Србије одазвати чак 19 фудбалера у четири генерације.

На спсику селектора репрезентације до 21 године нашао се чувар мреже нашег сениорског тима Милош Гордић, док су за годину дана млађу селекцију, стигла четири позива, па су се на списку нашли: Андрија Катић, Страхиња Ераковић, Владимир Лучић и Андрија Радуловић. Млада репрезентација ће одиграти две квалификационе утакмице које су на програму 3. септембра (Украјина) и 7. септембра (Македонија).

Меморијални турнир „Стеван Вилотић Ћеле“ биће одигран почетком септембра, тачније од 3. до 7. Селектор репрезентације Србије до 19 година је позвао чак девет фудбалера рођених 2003. године који стасавају у Црвеној звезди, то су: Марко Ћопић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Никола Станковић, Никола Кнежевић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матеја Глушчевић и Марко Лазетић.

Укупно пет фудбалера рођених 2005. године позвано је у селекцију до 17 година. Међутим, реч је о селективној утакмици где би поменути играчи требали да се изборе за место у националном тиму, а то ће моћи да учине у дуелу између себе. После тога се путује у Македонију где ће се 14. септембра одиграти пријатељска утакмица са Кипром, а два дана касније са домаћином. На списку су се нашли: Коста Недељковић, Лука Стојсављевић, Лазар Ђурић, Синиша Поповић и Радован Ракић, а стандардни репрезентативци из Црвене звезде у том годишту су Стефан Маринковић, Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Јован Шљивић, Јован Мијатовић, Мирко Николашевић и Матеја Бубањ, а неретко су позиви стизали и за Ивана Лаиновића и Стефана Миладиновића.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ: Милан Лане Гутовић
Следећи текстЦрвена звезда и Специјална Олимпијада и даље један тим