Љубиша Мајдов: Подршка председнику Вучићу и Влади Србије

76

У ситуацији у којој се тренутно налази наша земља као и цели свет, када се боримо са опаком болешћу спортисти су се још једном одазвали да својим примером покажу јединсто, солидарност и дисциплину.

Љубиша Мајдов најбољи тренер Европе у избору Европске џудо уније, најбољи тренер СД Црвена звезда за 2019. годину, тренер и отац светског шампиона Немање Мајдова огласио се поводом гнусних објава на друштвеним мрежама, појединаца који позивају на непослушност и непоштовање мера које нам у овим тренуцима спашавају животе.

Нисам могао а да не реагујем и јавно упутим подршку председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије и премијерки Ани Брнабић на свему што чине за наш народ. Сву подршку желим да упутим и члану председништва Милораду Додику и читавом рудоводству Републике Српске, сви они заједнички раде за добробит грађана Србије и Републике Српске. Неизмерно хвала и свим медицинским радницима који се у првим редовима боре против ове опаке болести -рекао је трофејни тренер Љубиша Мајдов.

Љибиша Мајдов истиче да је од пресудне важности да грађани покажу јединство, солидарност, дисциплину и да пруже подршку председнику Александру Вучићу и Влади у свим мерама које су донете у циљу сузбијања епидемије вируса „COVID-19“.

Потпуно се слажем са председником Путином који је рекао да ће све који не поштују мере сматрати терористима. Ако сам преживео рат и ровове а сви смо заједно преживели бомбардовање, онда смо свесни да само заједно, дисциплиновано можемо преживети. Не можете због своје размажености угрожавати друге људе и њихове породице. Изгледа да је онима који су навикли само да мрзе, сада не одговара што су у топлим домовима, сити, пред малим екранима и сурфују интернетом. Замислите те људе којима је сада само тешко да седе у својим кућама и да се придржавају мера и зато су спремни да угрожавају све нас. Треба бити паметан да ово страшно време прођемо са што мање жртава, а зато треба да слушамо и да се придржавамо свих прописаних мера.

Љубиша и Немања Мајдов на најбољи начин показали су шта је снага воље. Од тешке повреде са Иагра у Минску овај трофејни џудо двојац дошао је до норме за Олимписке игре. Ипак, као и за цео свет, и за породицу Мајдов, ово је сада у другом плану.

– Ми настављамо да радимо наравно у кућним условима. Сада је пред нама новим план и програм. Потпуни релакс и фокус на кондицији и тонусу мишића. Породично смо код куће где и тренирамо.

Трофејни тренер наглашава да чак и у овом страшном времену коме смо сви сведоци, уколико добро погледамо можемо да видимо јасну Божју причу.

Још једном желим да свима поручим да будете уз своје најмилије у својим топлим домовима где вам ништа не недостаје. На жалост, ово страшно зло нас је на најбољи начин ујединило да још једном спознамо сву снагу породице. Када смо последњи пут могли да будемо сви заједно. Ова болест која односи жртве у читавом свету, нас је опет ујединила а наше је само да поштујемо прописане мере. На тај начин најбоље ћемо помоћи нашим лекарима и здравственим радницима који воде највећу борбу. Зато још једном желим да искажем велико поштовање за нашег председника Вучића који све што ради, ради за добробит Србије и њених грађана и треба да му будемо захвални на томе – закључио је Љубиша Мајдов.

Претходни текстПриче из историје – 10 година од финала ЦЕВ купа
Следећи текстКараси: Корона вирус подлији од великих богиња