Рагбисткиње Црвене звезде шампионке Србије

178

Прво првенство Србије у рагбију 9 за жене одиграно је на рагби игралишту на Ади Циганлији. Било је то досад најважније и најмасовније женско рагби лига такмичење у Србији.

Прво место припало је играчицама Црвене звезде, које су са све три победе сасвим заслужено дошле до првог трофеја Првака Србије. Друго место и сребрну медаљу освојиле су девојке из Црвеног Кенгура. Треће место и бронзана медаља припала је играчицама Партизан 1953.

Овим тријумфом играчице Црвене звезде оправдале су улогу фаворита и тако након два пехара у Првенству и Купу Београда уписале се у историју Српске рагби лиге, као прва екипа која је освојила национални шампионат у женској конкуренцији.

Пехаре и медаље играчицама за прве три екипе уручио је Фил Економидис Аустралијски стручњак, који се од половине августа месеца поново налази на клупи Црвене звезде.

Пријатно сам изненађен оним што су ове младе девојке показале. Неке од њих упознао сам пре годину дана када су напревиле своје прве рагби кораке, и фасцинантно је колико су напредовале. Честитам свим играчицама на залагању и заиста одличном турниру.

Жељко Делић председник Црвене звезде и селектор женске репрезентације Србије по завршетку турнира рекао је:

Историјски турнир за нас и одлична увертира пред двомеч са репрезентацијом Канаде. Девојке су показале да имају велики потенцијал и надам се да ћемо за две и три недеље против Канаде пружити добар отпор четвртој репрезентацији на свету и једном од учесника наредног Светског Првенства. Предстоји нам напоран рад а овај турнир је показао да талената имамо у свим клубовима.

Претходни текстЕрин Перпероглу за крај петог кампа „Буди и ти звездица“
Следећи текстЗвезда домаћин другог турнира квалификација за Лигу шампиона