Репрезентативац Шкотске дебитовао у дресу Звезде!

127

На утакмици Супер Купа Србије у рагбију 13 између Црвене звезде и Партизана за црвено-беле је успешно дебитовао Сем Херон.

Сем долази из Шкотске где је на клупском нивоу наступао за Кардиф Сити РЛ и Истерхаус Пантерсе. Са поносом истиче наступе за У19 селекцију Шкотске и наступ на студентском светском првенству, а убележио је и наступ за А селекцију Шкотске што потврђује велики квалитет овог играча.

Херон је наступима за Митагонг Лајонсе у Аустралији примећен од стране Срама Рагби Лига Рекруитмента екипе која га препоручује Црвеној звезди после чега је брзо постигнут договор да ће Сем Херон бранити црвено-беле боје до краја сезоне.

Херон је дебитовао победом за први трофеј у новој сезони. Показао је да ће бити велико појачање, како на терену тако и ван њега. Већ је показао велико знање које жели да пренесе млађим играчима и ван терена. На терену је такође веома гласан, вуче екипу напред и када на то додамо његова бескомпромисна затрчавања са лоптом и јака обарања јасно је да су црвено-бели направили прави потез за будућност клуба.

Јако сам задовољан квалитетом утакмице. Иако се не игра брзо као што сам навикао у Шкотској и Аустралији физички аспект изузетно долази до изражаја. У обе екипе има неколико великих и јаких момака, а то ми се посебно допада – Изјавио је Сем после утакмице.

После тренера Трев Смита, Херона на позицији стуба и повратника Обрајана на позицији друге линије Црвена звезда ове недеље очекује још једно велико појачање – Американца Монте Гадиса који може да попуни више позиција у тиму.

Претходни текст„Звездин изазов“ за вас!
Следећи текстМилијаш: Титула се осваја на оваквим утакмицама