Бамберг бољи од Црвене звезде

64

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Немачкој од Бросе Бамберга резултатом 86:62 у 23. колу Евролиге.

Црвено-бели су добро започели меч и стекли рано вођство, али победника је одлучила завршница другог и почетак трећег периода када Звезда није успела да дође до карактеристичне игре у нападу.

Скраћена ротација и одсуство Немање Дангубића и Пере Антића представљали су велики хендикеп за изабранике Душана Алимпијевића и то се осетило како је утакмица одмицала.

Црвено-бели су одлично започели утакмицу и убрзо повели 7:0 уз одличну ролу капитена Бранка Лазића на обе стране терена. Међутим, Бамберг се вратио у резултатски егал. Дорел Рајт је био веома добро шутерси расположен и био ја најзаслужнији што су Немци преокренули резултат у завршници првог периода – 20:18. Ипак, Звезда је на одмор отишла са предношћу захваљујући другој тројци Дилана Ениса на утакмици – 21:23.

Друга деоница није донела игру у нападу црвено-белих која их је красила на почетку утакмице па је Бамберг направио серију 11:2 и повео 32:25. Ипак, Звезда је постепено дошла у ситуацију да се потпуно врати у игру, а серију су покренули Давидовац поенима са ниског поста и расположени Лазић тројком. Све је то било пропраћено изузетно атрактивном блокадом Матијаса Лесора и црвено-бели су пришли на само пола коша заостатка 36:35. Расположени Дорел Рајт је поново покренуо серију Бросе Бамберга, овог пута 10:1 којом је домаћин дошао до највеће предности на утакмици – 46:36. То је био и крајњи резултат првог полувремена.

Црвено-бели су заиграли знатно агресивније у одбрани у другом полувремену, али су и даље трагали за нападачким ритмом па добра одбрана није резултирала већом серијом. Неколико изгубљених лопти помогле су Бамбергу да поново направи мини-серију и дође до новог највећег вођства – 62:42.

Изабраници Душана Алимпијевића нису могли да пронађу карактеристичну игру и Бамберг је то користио. Чинило се да црвено-бели нису у могућности да се врате у меч и да су пресудни моменти били у завршници другог и почетком трећег периода.

Црвено-бели наредног петка 2. марта играју меч 24. кола Евролиге када дочекују шпанску Уникаху.

Бросе Бамберг – Црвена звезда мтс 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Давидовац 5, Лазић 11, Добрић, Фелдин 4, Јанковић 1, Рочести 11, Омић 7, Лесор 12 (6ск), Енис 8, Јовановић, Бјелица 3.

Претходни текстЗвезда славила у Крагујевцу после пет сетова
Следећи текстЦрвена звезда – Мокра Гора 33:28 (16:15)