Милојевић: Србија заслужује спектакл

44

Дан уочи прве званичне утакмице Црвене звезде у 2018. години, шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић говорио је о наредном Звездином противнику.

Биће ово први међусобни дуел Црвене звезде и екипе ЦСКА у историји.

Дочекали смо пролеће и ову утакмицу са ЦСКА. Оног тренутка када смо одиграли последњу утакмицу јесењег дела, једва смо чекали припреме и наставак такмичења. Не треба трошити много речи на ЦСКА, то је екипа која долази из групне фазе Лиге шампиона. То је јака руска екипа, добра екипа са изузетно искусном поставом. Имали су мало проблема у јесењем делу због недостатка централног нападача, али то су решили довођењем Мусе. Њихова последња линија има преко 1000 одиграних утакмица у истом клкубу. То је екипа пуна искуства, руска лига је доста напредовала и то је једна од јачих лига у Европи. На самом извлачењу сам рекао да је можда предност то што ни они неће имати званичне утакмице пре ове. Добро смо их анализирали, као што су и они нас, ништа не може да се сакрије. ЦСКА има свој стил игре и опасни су у прекидима, брзим нападима, видећемо и како ће се они понашати сутра — рекао је Милојевић.

Звездин тренер није још увек одлучио којих 11 фудбалера ће извести на терен Маракане.

Ми смо припремне утакмице одиграли на добром нивоу, али сутрашња утакмица ће бити потпуно другачија. Што се тиче састава, немамо проблема. Сви су играчи здрави, видећемо још данас око Боаћија, јуче је одрадио тренинг и видећемо степен спремности. Дилеме увек постоје, али имамо још много времена, колико год вам се чинило да нема. Видећемо и после данашњег тренинга како ће све то да изгледа. Неких дилема има, али верујем да ћу их одклонити на најбољи могући начин.

За разлику од руске екипе, Црвена звезда је ове године стекла искуство када су елиминациони мечеви у питању.

У овом тренутку је остало 32 екипе. На леп начин смо дошли овде, апсолутно заслужено. И играчима сам рекао и то ћу да нагласим, ушли смо у 32 екипе и играмо против једног великана, а наше је да одиграмо ове две утакмице најбоље што можемо. Игра се 180 минута, сутра је прво полувреме, у фудбалу је све могуће. Мислим да сам до сада показао да сам од тренера који не воли да калкулише. Имаћемо свој план игре, имаће и ЦСКА свој, па ћемо видети. Не мислим да ће бити калкулација, и мој став је да су калкулације погрешна ствар у фудбалу. Напад је најбоља одбрана, одувек је тако било. Свако другачије размишљање је погрешно и не бих волео да моји играчи погрешно размишљају.

Звезда ће имати помоћ својих навијача, а илузорно је говорити колики је значај публике на оваквим утакмицама.

Једва чекамо утакмицу, прибојавали смо се да ћемо можда играти пред празним трибинама, и хвала свима који су допринели да ипак играмо са публиком. Ако већ неко треба да буде фаворит, препустићемо то екипи ЦСКА, а ми можемо да гарантујемо да ћемо дати све од себе. Публика доноси одређени адреналин, али свако од играча зна шта треба да ради на терену. Хук са трибина може само енергију да нам да. Много су нам значили навијачи током свих претходних утакмица, Звезда заслужује спектакл. И Звезда, и Србија. Ово је много велики догађај за нас, и ми морамо да будемо концентрисани на наш план. Тај хук нека негативно утиче на противника, а што се нас тиче, даће нам енергију и нешто добро — каже Милојевић.

Звездин тренер не жели да ову утакмицу истиче у први план када је његова каријера у питању.

Свака наредна утакмица ми је највећа која ме чека у каријери. То је мој поглед у животу. Неки пут је утакмица значајнија по самој некој историјској важности, али и играчима покушавам да пренесем став да сваку наредну утакмицу гледају као најбитнију у својим каријерама. Ово је Зевзда и од нас се увек очекују победе. Знамо шта је Црвена звезда, не треба то да причамо ни ми који смо недавно дошли, ни они који су дуго ту, ни они ко ће тек доћи. Зна се шта је Црвена звезда — закључио је Милојевић.

Претходни текстБранко Лазић, капитен и нови рекордер клуба!
Следећи текстЈовичић: Звезда се пита