Душан Анђелковић у „клубу 100“

110

Много играча је прошло кроз Црвену звезду, али мало је оних у новијој историји који се могу похвалити да су одиграли 100 или више званичних утакмица за најтрофејнији српски клуб.

Од фудбалера у актуелном играчком кадру, у „клубу 100“ налази се капитен Александар Луковић, а од недавно, њему се придружио и Душан Анђелковић.

Звездин бек је у 152. вечитом дербију одиграо 100. званичну утакмицу за Црвену звезду, а тренутно има 101 наступ за шампиона Србије.

Лепо се осећам и велика ми је част што сам одиграо толико утакмица за Црвену звезду. Претпостављам да је част свим играчима који су достигли тај број. Шалимо се Луне и ја често, знали смо да ће он први ући у тај клуб, а да ћу ја бити други. Драго нам је, обојици, јер не постоји играч којем то не значи, посебно јер се ради о клубу као што је Црвена звезда. Данас играчи рано оду из клуба, а ја сам имао среће да сам у два наврата наступао за Звезду, и јако се лепо осећам – каже Душан Анђелковић.

Међу тих 100 утакмица постоје многе којих се Душан радо сећа.

Памтим скоро све утакмице, а драге су ми све победе у дербијима. Рецимо, 2007. када је била борба за титулу и када смо победили код куће 1:0, а потом и на ЈНА 2:1, под вођством Бошка Ђуровског. Потом и финале Купа против Војводине. Такође и утакице које смо играли добро, али нисмо имали среће да победимо. Мислим пре свега на утакмицу са Бајерном када смо водили 2:1, и за свега пар минута успели да изгубимо. Али, дербији су пре свега прича за себе – присећа се Звездин бек.

Шансу да број утакмица повећа на 102 имаће већ у недељу, када се наставља шампионат Србије. Црвена звезда ће на свом стадиону дочекати Чукарички.

Одморили смо се и спремамо се као и увек. Радимо напорно као и пред сваку утакмицу, увек размишљамо о првој наредој. Чукарички стоји слабије на табели, али сви знамо да се ради о доброј екипи и то нас неће заварати. Победа би нам много значила после ове паузе – рекао је Анђелковић.

Претходни текстБијељина – Град звездаша (видео)
Следећи текстТрећи Звездин фестивал одбојке