Божовић: Све осим победе је катастрофа

69

Суперлига Србије се наставља наредног викенда, утакмицама 8. кола. Црвена звезда ће на свом стадиону у суботу, 10. септембра у 19 часова дочекати екипу Бачке.

О овој утакмици, али и о другим темама везаним за актуелности у клубу, говорио је Миодраг Божовић, шеф стручног штаба Црвене звезде, на конференцији за медије.

Играмо против Бачке на нашем терену, и шта да кажем осим да би све осим наше победе било равно катастрофи. Ипак, фудбал је такав спорт, могућа су изненађења, али надам се да ћемо победити и наставити серију коју смо започели. Шта год рекао о Бачкој, рећи ће да их потцењујем. Против нас ће бити мотивисани, играће на контру, мање-више као и све екипе, и само је питање да ли ћемо успети да их „начнемо“ на време, и да ли ћемо примити гол, као што имамо обичај. Објективно смо бољи, не плашимо се Бачке – рекао је Божовић.

Осим суспендованог Предрага Сикимића, на располагању за овај меч су сви играчи. Екипа се неколико дана припремала на Златибору.

Нису то биле припреме, само смо почели да радимо како треба. Нисмо имали шансу да нормално тренирамо јер смо дуго играли у ритму четвртак-недеља, играли смо 13 утакмица за 40 дана. Мислим да је добро што смо сада радили нормално, имали смо добре услове и добар терен. Сви играчи су здрави. Канга се касно прикључио екипи јер је играо за репрезентацију. Уопште ме не радује његов гол. Видео сам га, али кога то интересује? Биће у комбинацији за тим, није он летео, летео је авион.

Црвена звезда ће такмичење наставити без свог најбољег играча Александра Катаиа, а новинаре је занимало колико ће Звезди бити тешко након његовог одласка.

Отишао је и Пикси, па је Звезда још увек овде. Много је теже било када је Пикси отишао. Мислим да свако оде за онолико новца колико вреди. Ми можемо да плачемо за Катаием јер је он био играч који је правио разлику у нашем шампионату, али видећемо шта ће бити у Шпанији, сада треба да покаже да је прави играч.

Првом тиму Црвене звезде прикључен је талентовани голман Филип Манојловић. Он би, као и још неколицина млађих играча, требало да знатно чешће добија прилику у наставку првенства.

С обзиром на то да се нисмо квалификовали у европска такмичења, морамо да дајемо шансу својим младим играчима. Манојловић је врло талентован, и у овој нашој лиги можемо себи да допустимо луксуз да мало и ризикујемо, мада мислим да је Манојловић бранећи за Бачку показао да може да се на њега рачуна. Можда га за годину дана продамо за два-три милиона. Даћемо шансу и Рачићу, Илићу, Аџићу. Жао ми је што је Јовељић болестан, ако са њим буде све у реду, и њему ћемо дати шансу. Звезда мора у том стилу да ради, да даје шансу млађим играчима и објективно, док се нешто не промени, да продаје своју децу и да клуб живи од тога. Овде се стално прича о неким дуговима, ја кад читам новине стичем утисак као да су дугови настали прошле године. Звезда је само у претходних годину дана зарадила 15 милиона од својих играча. Упорно се потенцирају дугови. Звезда је дужна, то сви знају, и мислим да не би требало о томе да се више пише – сматра Звездин стратег.

Иако се писало о одласку Михаила Ристића, он је остао у Црвеној звезди. Божовић сматра да би било боље да је и тај трансфер реализован.

Нисам задовољан његовим останком, више бих волео да је отишао, боље би било за њега. Више би напредовао. То је као када возите фићу и мерцедес. Овде ће остати да се вози у фићи, а требало је да седне у мерцедес. Због њега самог, мислим да би брже напредовао. И клуб би имао финансијску корист од његове продаје. Овде се покушава и да се задрже млади играчи, и да се финансирамо, и да будемо добри у Европи… То је врло тешко – закључио је Миодраг Божовић.

Претходни текстЦрвена звезда победник турнира у Македонији
Следећи текстКК Црвена звезда и „прави шампиони“