Црвено-бели други у Купу Србије

64

Рагби 13 екипа Црвене звезде није успела да стигне до првог трофеја у историји клуба, јер је у финалу Купа Србије поражена од неприкосновеног тима Дорћола резултатом 24:40.

У финалу националног Купа Дорћол је наставио трофејни низ и стигао до јубиларног десетог трофеја у најмасовнијем такмичењу. Већ у после пет минута игре Дорћолци су водили са 6:0 заслугом Далибора Самарџића и Стефана Недељковића. Пет минута касније већ је било 12:0. Стеван Стевановић је постигао други есеј, а Стефан Недељковић други гол за капиталну предност своје екипе у раној фази меча. Добри познаваоци тринаестице вероватно су тада помислили да ће Дорћол лако стићи до још једног пехара, али црвено-бели су направили велики преокрет и на полувреме отишли са предношћу од 14:12. У 14. минуту капитен и тренер Звезде Војислав Дедић постигао је свој први есеј на утакмици, а затим и први гол. Владица Николић је нешто касније постигао и други есеј у корист Црвене звезде. Капитен Звезде је у 30. минуту имао сјајан продор оставивши иза себе готово пола тима Дорћола, а предност екипи уочи одласка на полувреме донео је Петар Милановић.

У наставку сусрета Дорћол је преузео контролу на терену и преко расположених Недељковића и Божовића стигао до вођства од 30:14 у 68. минуту. Црвено-бели су смањили преко Владислава Дедића у 71. минуту, али је Стефан Недељковић три минута касније својим другим есејем поново одвео Дорћол до веће предности. Војислав Дедић је био најбољи играч Звезде у финалу, па је остварио нови есеј, а коначан резултат поставио је Стеван Стевановић, па су се рагбисти Дорћола радовали освајању још једног трофеја, који су придодали у своју богату колекцију.

Дорћол – Црвена звезда 40:24 (12:14)

Београд – Стадион: ФК Полицајац. Гледалаца: 200. Судија: Милош Милинковић (Београ). Помоћници: Урош Црнчевић и Душан Вирц.

Дорћол: Димитрис Дајч, Андреј Мора, Марко Ћук, Алекса Радић, Далибор Самарџић (4 поена, есеј у 5. минуту), Стефан Недељковић (20 поена, 2 есеја у 54. и 74. минуту), Мирко Божовић (4 поена, есеј у 68. минуту), Урош Радуловић, Стефан Вукановић, Вук Миладиновић, Иван Тулић, Милан Чобановић, Стеван Стевановић (12 поена, 3 есеја у 10, 41. и 79. минуту). Резерве: Сергеј Деветак, Никола Павловић, Александар Каримановић и Раде Спајић.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Денис Ченгај, Никола Ђурић, Петар Милановић (4 поена, есеј у 38. минуту), Вук Штрбац, Драган Васиљевић, Војислав Дедић (12 поена, 2 есеја у 14. и 77. минуту, голови 2/4), Слободан Манак, Владислав Дедић (4 поена, есеј у 71. минуту, голови 0/1), Никола Вулић, Миодраг Томић, Милош Костадиновић, Владица Николић (4 поена, есеј у 20. минуту). Резерве: Младен Ранђић, Никола Васић, Иван Ђорђевић и Марк Пулен.

Црвено-бели овога пута нису успели да савладају Дорћол за разлику од последњег меча у првенству, тако да ће сачекати неку нову прилику да дођу до трофеја и прекину доминацију овог тима, а како време пролази све су ближи том циљу.

Претходни текстБронзана одличја за јуниорке и јуниоре
Следећи текстКовачић шампион Србије у спринту