Звездини рагбисти срушили непобедиви Дорћол

58

Рагби 13 екипа Црвене звезде успела је да постане тек други клуб који је нанео пораз неприкосновеној екипи Дорћола. Црвено-бели су славили против фаворизованог ривала резултатом 40:38. Дорћол је од 2001. године у утакмицама за првенство и Куп изгубио само једном и то од Војводине 2004. године, а Звезда је једном успела да извуче реми, тако да су то до овог сусрета биле једине утакмице у којима Дорћол није успео да победи.

Црвено-бели су на полувремену водили са 20:12. Звезда је имала предност током већег дела утакмице, а Дорћол је успео да преокрене резултат и поред тога што је велики део меча играо са 12 играча због искључења Далибора Вукановића. Рагбисти Црвене звезде у тим тренуцима приказали су победнички карактер и успели су да се одлепе на два есеја предности, али је шампионско срце екипе Дорћола почело да долази до изражаја и они су се у финишу приближили, али нису успели да још једном преокрену резултат, па су црвено-бели уз велику радост прославили историјску победу од 40:38.

Овим тријумфом Звезда се на табели изједначила на првом месту са Дорћолом. Оба тима су остварила по четири победе и један пораз и укупно имају по осам освојених бодова. На деоби треће позиције су бањалучки Бијели зечеви и Партизан, који су сакупили по два бода.

Претходни текстКадеткиње одбраниле титулу
Следећи текстСаопштење Управног одбора ФК Црвена звезда