Представа без публике

33

Први пут у 60 и више година постојања фудбалски „вечити дерби“ се игра без публике. Због казне коју је заменик Дисциплинског судије још у децембру изрекао Црвеној звезди, данашњи дуел (16.30, ТВ РТС) са Партизаном игра се пред празним трбинама.

– Дерби пред празним трибинама је исто што и позоришна представа без публике – каже пред меч тренер нашег клуба Александар Јанковић – Празне трибине никоме не користе. Не постоји било ко у фудбалу и спорту, ко може да извуче било шта позитивно из овакве казне. За оваквом казном нема оправдања. Сличне санкције не постоје у Европи… Могу да пожелим само да суботња утакмица буде последња пред празним трибинама у Србији.

Талетновани тренер додаје да у односу на меч у првом делу Суперлиге у Хумској (2:2) нема битнијих померања – иако су на обе стране нови шефови струке, уместо Милорада Косановића и Мирослава Ђукића:
– Тактичких изненађења не верујем да може бити ни са њихове, ни са наше стране.

Јанковић је уверен да је Звезда ближа победи:
– Рад на припремама, којим сам био задовољан, сада долази на реализацију и конкретизацију. Спремни смо, орни и мотивисани, а то ћемо на терену и показати. Имамо играче који знају да освајају трофеје и уверен сам у одбрану „дупле круне“.

Капитен Дејан Миловановић сматра да би Звезда освајањем три бода била много ближа титули.
– Неће бити нимало лако, јер је Партизан одлична екипа са одличним појединцима, али имамо и ми своје адуте. Интересује нас само победа. Ако успемо да је остваримо, преполовићемо предност Партизана.

Новинари су Јанковића питали коме ће више одговарати меч без публике, ако се у обзир узме и негативна традиција црно-белих на Маракани?
– Неће одговарати никоме. Што се тиче статистике, не бих о томе. О статистици ће вероватно много више да размишљају комшије – објаснио је наше тренер.

Одлуком Одбора за Хитна питања Заједнице суперлигаша, у складу са одговарајућим прописима УЕФА, дозвољено је присуство до 75 представника сваког од клубова учесника меча.

Претходни текстТежак задатак
Следећи текстОдбранама до победе