Одлична увертира за дерби

136

Црвена звезда је победила Будућност из Подгорице са 4:0 и сада је за још један корак ближа освајању шампионске титуле. У врло лепој атмосфери на Маракани, наша екипа је приказала добру игру и као плод је дошла убедљива победа чиме је направљена одлична увертира за предстојећи дерби.

Црвена звезда – Будућност 4:0 (2:0)
Ђокић 5′, 62′, Милијаш 17′, Жигић 48′

Црвена звезда: Стојковић, Баста, Луковић (32′ Перовић), Бишевац, Дудић, Мудринић, Милијаш, Миловановић, Ковачевић, Жигић (53′ Сузуки), Ђокић (78′ Рашковић)
Будућност: Вујадиновић, Рајовић, Раичевић, Бурзановић, Усановић, Секулић (74′ Б. Божовић), Мугоша, Татар, Д.Божовић (50′ Вукчевић), Чабаркапа, Ђуришић

Гледалаца: 5.000
Судија: Владо Глођовић (Врбас)
Жути картони: Жигић – Чабаракапа

Као што су и желели, наши играчи су рано стекли предност. Ђокић је на одличан центаршут реаговао маниром правог голгетера и рутински смести лопту главом у мрежу. Наставила је Звезда у јаком ритму и убрзо је уследио нови гол. Жигић је дугио водио лопту, ишао у казнени простор, одиграо повратни пас, а Милијашу није било тешко да је са десетак метара проследи у мрежу.

Уследио је период игре у којем су гости успоставили равнотежу, имали и једну солидну прилику, али Звезда је ипак држала све конце игре у својим рукама.

Као што је играла у већем делу првог полувремена, Црвена звезда је наставила у другом. Никола Жигић је маестрално реаговао на асистенцију Ковачевића и лоб ударцем савладао противничког голмана. Имала је Звезда још прилика за гол, Ђокић је погодио и стативу, али је ипак успео да постигне још један гол када је са десетак метара, неометан, лако матирао Вујадиновића.

До краја меча није било озбиљнијих прилика за гол. Звезда је имала више од игре, прилику је добио и Такајуки Сузуки, али се видело да му је потребно још времена да се адаптира на игру нашег тима.

Претходни текстДва пораза на старту
Следећи текстТеже него што се очекивало