Спремни за нову победу

58

Црвена звезда ће у суботу од 14 часова угостити екипу подгоричке Будућности у утакмици 23. кола Меридијан Суперлиге. На конференцији за медије су дан пред утакмицу говорили капитен Ненад Ковачевић и дефанзивац Милан Дудић.

Наши првотимци истичу да су свесни чињенице да су апсолутни фаворити за освајање три бода, али напимињу да посао неће бити лак јер се екипа Будућности у последњим мечевима показала као неугодан противник.

„Будућност је за нас увек тежак противник без обзира да ли се игра у Подгорици или на Маракани, познато је да су нас прошле сезоне победили на нашем терену, а јесенас смо у Подгорици бодове освојили уз много напора. То је само још један разлог због којег у утакмицу улазимо максимално озбиљно. Иако знамо да неће бити лако, надам се да ће екипа направити лепу увертиру за предстојећи дерби. Психички и физички смо спремни да остваримо свој циљ и освојимо нова три бода“, рекао је Ковачевић.

На његове речи се надовезао Милан Дудић.

„Од почетка другог дела сезоне мислимо само на прву наредну утакмицу и тако улазимо и у сутрашњи меч. Свесни смо да само победом чувамо добру атмосферу. Бодови против Будућности имају исту тежину као и они у дербију и зато не смемо већ да мислимо о сусрету са Партизаном. Респектујемо екипу Будућности која има доста добрих играча, али ми размишљамо само о победи“, изјавио је Дудић.

Наш штопер каже да је после утакмице са Обилићем, на којој није приказао сјајну игру, имао састанак са тренером Валтером Зенгом.

„Не могу много да кажем о чему смо разговарали јер је оно о чему разговарамо у свлачионици интерна ствар екипе. Био је то састанак какве имамо често, једино је некада више задовољан, а некада мање. Зенга је темпераментан тренер, навикли смо на то, слушамо га у свакој ситуацији и ту нема шта посебно да се дода“.

Последње две утакмице на Маракани наша екипа је добила са 1:0 и у обе је гол постигла у другом полувремену. Хоће ли сутра против Будућности успети да затресе мрежу противника у првих 45 мнута?

„Пре свега нам је битно да победимо, али потрудићемо се да у првом полувремену начнемо противника. У свакој утакмици нам је циљ да што пре постигнемо гол, увек од почетка играмо на победу и надам се да ће нам против Будућности то поћи за руком“, изјавио је Ковачевић истакавши да то што је терен на Маракани у врло лошем стању неће представљати проблем.

Спонзорском пулу спонзора Црвене звезде ће се од следеће недеље прикључити и компанија Агрожив из Панчева која дуже време успешно сарађује са компанијом Делта и Српском банком. Црвена звезда је данас измирила дуг који је имала према ФК Земун на име рате као део обештећења за трансфере Владимира Стојковића и Ненада Милијаша.

Претходни текстОбилић – Црвена звезда 2:3
Следећи текстТермини полуфиналних дуела плеј офа