Убедљиво против Будућности

105

Црвена звезда и после 20. кола Меридијан Суперлиге држи водећу позицију на табели са великих пет бодова предности. Наш тим је у Банатском Двору био бољи од домаће Будућности резултатом 3:0 и тако наставио традицију добрих резултата против Дворана.

Будућност Банатски Двор – Црвена звезда 0:3 (0:2)
Миловановић 9′, Луковић 25′(11м), Дудић 83′

За Црвену звезду су на овом мечу играли Стојковић, Баста, Луковић, Дудић, Бишевац, Ковачевић, Миловановић (Перовић 84′), Мудринић (Младеновић 62′), Јанковић, Ђокић и Пуровић (Милијаш 68′).

У одличној атмсфери на препуним трибинама стадиона у малом банатском селу, Звезда брзо стиче предност. Дејан Миловановић је маестрално извео слободан ударац са око 25 метара и довео наш тим до предности. Домаћи покушавају да се врате у живот, али наш тим је држао конце игре у својим рукама.

Надмоћ на терену се исплатила у 25. минуту када је удвостручена предност. Луковић је био сигуран извођач најстроже казне којој је претходила акција Пуровића и Ђокића који је неправилно заустављен и судија је оправдано показао на 11 метара. Луковић је лопту послао у једну, а голмана у другу страну.

До крај првог дела игре није се десило ништа значајније и већ се тада могло наслутити да су три бода у нашим рукама.

Друго полувреме донело је мало тога занимљивог и узбудљивог. Будућност је покушавала да успостави равнотежу, можда је имала и више лопту у свом поседу, али осим неколико полушанси није успела озбиљније да угрози Стојковићев гол.

У завршници утакмице, наша екипа крунише победу новим поготком. Најбољи актер данашњег сусрета, Дејан Миловановић, идеално је центрирао из слободног ударца, а Милану Дудићу није било тешко да главом матира противничког чувара мреже и донесе још једну радост навијачима.

Претходни текстЗвезда боља од Војводине
Следећи текстБодови за спас