У суботу против Пивоварне Лашко

57

Кошаркаши Црвене звезде у 19 колу Гудјер лиге у дворани Пионир у суботу од 19 часова дочекују последњепласирану екипу на табели Пивоварну из Лашка.

После проласка у четвртфинале УЛЕБ купа и тријумфа над Олимпијом, црвено-бели би победом остали у врху за борбу за Ф8 турнир у Сарајеву и једно од три места које наредне сезоне осигурава пласман у УЛЕБ куп.

Дуел против Лашког биће права припрема за Куп Радивоја Кораћа који је на програму наредног викенда. Пивоварна заузима 14. место на табели са скором од само 2 победе и чак 16 пораза. У лигашком делу успели су да победе само словеначке тимове Хелиос и Олимпију, а од тада су везали 14 узастопних пораза.

Најбољи играч Лашког је Вукашин Мандић који је прошлог лета био члан Црвене звезде, док екипу са клупе предводи наш тренер Бошко Ђокић. Поред Јадранске лиге Лашко игра и словеначко првенство, где дели друго место са Хелиосом са скором 12-4.

Црвена звезда и Пивоварна Лашко до сада су се састали седам пута и све мечеве одиграли су у оквиру Јадранске лиге. Наша екипа је све дуеле решила у своју корист (четири у Лашком и три у Пиониру) са просечном разликом од 11 поена па верујемо да ће тако бити и сада.

Претходни текстЛако против Крушевљанки
Следећи текстБогат програм за викенд