Црвено-бели спремни за дерби кола са Морнаром

71

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у недељу од 20 часова екипу Морнара у дербију 3.кола АБА лиге јтд.

Црвено-бели су имали довољно времена да се припреме за овај важан меч, након одлуке да се утакмица Евролиге у Лиону одлаже због великог броја позитивних случајева у редовима Асвела из Лиона.

Меч се игра у дворани „Александар Николић“ а због пандемије Ковид-19 биће одигран уз сво поштовање здравствених протокола надлежних органа Републике Србије и без присуства публике и новинара.

Екипа Црвене звезде мтс након два уводна кола има максималан учинак на табели после убедљивх победа над екипама Цибоне и Борца у Чачку. Сада је ривал екипа која је по

Тренер Саша Обрадовић у најави овог меча каже да црвено-беле очекује дерби кола, и екипа која је досадашњим играма у АБА лиги Еврокупу показала да претендује на највиши пласман:

Врло незгодна и одлична екипа, која зна да игра и одлично је вођена са клупе од стране тренера Павићевића. Врло захтеван противник, биће нам потреба добра концентрација и енергија да победимо. Овај меч носи епитет дербија, а екипа Морнара показала је са правом зашто има велике амбиције ове сезоне. У топ 4 екипе су сигурно имају квалитет на свакој позицији – каже тренер Црвене звезде и додаје да опасност долази са више страна:

Пулен игра изванредно и велика је претња у сваком тренутку може да постигне поене. Ајзеа Вајтхед кога сам и ја тренирао, види се напредак и већа зрелост у његовој игри са годинама. Дерик Нидам годинама је ту, играч који зна и разуме игру. Ту је и Кени Гебријел који је годинама играо Евролигу. Не смемо да заборавимо и Луковића који је претња из рекета, па одлични шутери Врањеш и Јеремић. Добро су избалансирани, и зато ћемо морати да одиграмо добру утакмицу како би дошли до победе – закључио је Обрадовић.

Један од најискуснијих, који је одиграо велики број утакмица са Морнаром у прошлости је и Марко Симоновић:

Очекује нас јако тешка утакмица против одличног противника. Расту из године у годину, и достигли су сада сјајан ниво. Одлично познајем браћу Павићевић који годинама воде и подижу тај клуб, и заиста им честитам на ономе што су направили са тим клубом, и на који ниво су га подигли. Морамо да будемо максимални, имају одличну екипу, одличног тренера. Сваку грешку кажњавају и пошто су одлични нападачи могу да је кажњавају серијом поена. Спремни су за трчање и транзицију од 40 минута. Јасно је да је наша одбрана много важна да их избацимо из комфорне зоне, али то можемо само ако будемо били „ у фокусу“ и сконцентрисани свих 40 минута утакмице – рекао је Симоновић.

Две екипе одиграле су један пријатељски тренинг меч током лета у Београду на истом месту у хали „Александар Николић“, а пред овај који ће бити неупоредиво значајнији тренер Саша Обрадовић може да рачуна на све играче. Новопридошли Тејлор Рочести и опорављени Емануел Тери током претходне недеље почели су да тренирају са екипом.

Током наредне недеље црвено-беле очекују и утакмице са ЦСКА у Евролиги (четвртак 19ч, хала Александар Николић) као и гостовање екипи Мега Соццербет (недеља 12ч, хала Ранко Жеравица).

Претходни текстМитић пробудио кадете
Следећи текстИ Арт Баскет у Звездином дневнику победа